Mennyit szoktak kérni egy ilyen munkáért?
Anyám 58 éves, kezdődő Alzheimeres, és 2 éve volt egy csípő mütétje. Már nem nagyon tudja ellátni magát, és kerestem valakit, aki segít neki. Találtam mellé egy nénit, aki bevásárol, főz neki, és tüzet rak reggelente. Nem túl nagy munka, nem kell fürdetni, pelenkázni, vagy ilyesmi, még takaríani sem. Általában reggel 8ra jött és 11 kor már hazament, szóval napi átlag 3 órát dolgozott, néha még annyit sem.
Havi 30 ezerben egyeztünk meg, tehát napi 1000ft és a néni mondta, hogy ennyit kér, én csak rábólintottam. 4 hétig dolgozott, aztán tegnap este felhívott a fia, hogy én kizsákmányolom az anyját, és nem fogja hagyni, hogy ennyi pénzért jöjjön, így mától már nem fög jönni többet. Csak így hirtelen egyik napról a másikra itthagyott egy beteg embert.
Lehet a néni úgy gondolta, hogy heti 30.000... csak valamit félreértettél.
Amúgy meg szociális alapon lehet ilyen ápolót igényelni, nagyjából ugyanezt csinálják csak még fürdetnek is. Kaját meg dobozban hoznak menzáról.
Szerintem meg az idősebb emberek nem mindig vannak tisztában a pénz értékével, nem tudják követni az inflációt, és úgy gondolják egyesek, hogy a 30 E elég jó pénz. Apám pl. 3000 helyett mindig 300-at mond, aztán ha kijavítják, mindig csodálkozva néz...
Vagy 4-5 éve egy ennél rosszabb állapotú, rendszeresen bevizelő, fizikailag és szellemileg is problémás nőrokonhoz járt egy illető segíteni. Heti 7 nap, naponta 3 (néha több) alkalommal elbiciklizett hozzá, alkalmanként átlag fél órát töltött ott, mosott is. És heti 1, azaz egy ezrest kapott... Egy idő után anyámnak, mint rokonnak (és az ő régi ismerősének) mondta, hogy beszéljünk már a rokonunkkal, hogy legalább napi 1 ezrest fizessenek. Ő szégyellt kérni. De mivel nagyon szegény volt, még a heti 1 E-ért is eljárt addig.
Most mit pattogtok? Ő mondta, hogy ennyit kér, vele vitatkozzon a fia.
És nem, nem hetit értett a 30E alatt, mert akkor nem tartott volna 4 hétig, mire kiborul a bili.
Hát ez nagyon durva kihasználás. És azt irod hogy otthagyott egy beteg nénit…..
Én meg otthagytam a munkahelyemet mert zsebpénzt kerestem kb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!