Mennyit szoktak kérni egy ilyen munkáért?
Anyám 58 éves, kezdődő Alzheimeres, és 2 éve volt egy csípő mütétje. Már nem nagyon tudja ellátni magát, és kerestem valakit, aki segít neki. Találtam mellé egy nénit, aki bevásárol, főz neki, és tüzet rak reggelente. Nem túl nagy munka, nem kell fürdetni, pelenkázni, vagy ilyesmi, még takaríani sem. Általában reggel 8ra jött és 11 kor már hazament, szóval napi átlag 3 órát dolgozott, néha még annyit sem.
Havi 30 ezerben egyeztünk meg, tehát napi 1000ft és a néni mondta, hogy ennyit kér, én csak rábólintottam. 4 hétig dolgozott, aztán tegnap este felhívott a fia, hogy én kizsákmányolom az anyját, és nem fogja hagyni, hogy ennyi pénzért jöjjön, így mától már nem fög jönni többet. Csak így hirtelen egyik napról a másikra itthagyott egy beteg embert.
A minimálbér jelenleg kb. 1551 Ft/óra, amit leginkább rossz körülmények közt végzett, szakképzettséget nem igénylő nehéz fizikai munkáért szoktak fizetni.
Mivel a leírásod szerint az illető napi 0,5-2 óra közt dolgozott valójában, a többi időben csak elfoglalta magát a beszélgetéssel, hogy ne otthon egye meg az unalom, meg addig fűteni se kell otthon, netán még az ebédből is részesedik néha, szerintem már a 60 se annyira megalázó. De azért beszélj a fiával, hogy ő mennyit gondol, aztán ha többet, akkor meglátod, hogy neked megér-e annyit.
Mindenesetre, mivel nem te alkudtad le az összeget, jó nagy tuskó az illető, hogy az igénye közlése helyett csak megtiltotta az anyjának, hogy jöjjön. Amivel az anyja is pénzt bukott.
Tudod, milyen pár órát beszélgetni egy demens valakivel?
Te elmennél valahová egy délelöttre 300 Ft órabérért???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!