Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi a gyakori hasfájás oka?

Mi a gyakori hasfájás oka?

Figyelt kérdés
Kb nyár óta fájdogál a hasam több pontján is, de a napokban konrétan egész nap és minden nap fáj. A hasam jobb és bal alsó részén,kb a köldök melleti részen jobb felöl, középen is. Voltam sürgösségin is a napokban viszont kb 5 orvos közül egy sem tudta megmondani valójában miért is fájhat. Megnézték ultrahangon, de nem találtak semmi különöset, csak egy 4,5 cm-es cisztát a bal petefészkemen. A vérképek is rendben voltak. Igazából semmit nem csináltak, viszont a fájfalmak nem multak. Sétálás közben volt egy erős szúrós fájdalom egy darabig, meg még volt ilyen érzés pár helyen, de volt csak sima hasfájás is. Hányingerem is szokott lenni, bár nem annyira gyakran, inkább csak ma éreztem, hogy van. Ezen kívül minden rendben van. Kezdek aggódni, hogy vajon mi lehet velem.
2023. nov. 25. 22:14
 1/5 anonim ***** válasza:

Terhesség?

Gumi nélkül szexéltél?

2023. nov. 25. 22:16
 2/5 A kérdező kommentje:
NEM
2023. nov. 25. 22:19
 3/5 anonim ***** válasza:
Ok, akkor endometriózis?
2023. nov. 25. 22:22
 4/5 A kérdező kommentje:
Az látszana ultrahangon nem?
2023. nov. 25. 22:25
 5/5 anonim ***** válasza:
Én elképzelhetőnek tartom, hogy az a cysta hormontermelő, ami felelős lehet a hányingerért és a többi vegetatív tünetért, nem tudom, készült-e labor, és annak mi az eredménye, de egy hormonpanel is szükséges lenne (azt SBO-n biztos nem csinálnak, max. egy pajzsmirigyhormont, a TSH-t nézik), úgyhogy nőgyógyászati kivizsgálás lenne szükséges, az UH-ön sajna nem minden látszik, pl. elképzelhető, hogy az a cysta egy hasfali ideget komprimál, és azért van ez a fájdalom; én ilyenkor minimum egy CT-re szoktam küldeni a beteget, de inkább MRI-re, ha ennyire bizonytalan a diagnózis. A gond az, hogy ezeket SBO-n nem fogják megcsinálni, nekik “csak” az a dolguk, hogy a közvetlen veszélyeztető állapotokat kizárják, és a beteg állapotától függően vagy szakrendelésre irányítják, vagy hívják konziliumba az adott szakma ügyeletesét, aki dönt arról, hogy felvesz-e, vagy sem.
2023. nov. 26. 04:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!