Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Miért van az, h ennyi gyógysze...

Miért van az, h ennyi gyógyszert szednek az emberek?

Figyelt kérdés

Konkrétan az idősebbekre gondolok, mamám reggel 5 este 6 gyógyszert szokott bevenni. A vízhajtós napokon +2őt. Szerintem ez nagyon dúrva, és csak 70 éves és már mióta szedi ezeket, jah és persze nem mondanám, h lenne vmi komolyabb baja. Nem értem.. régen nem hiszem, h ennyi gyógyszert szedtek volna az emberek és mégis eltek 80 évig.

Mi lenne ha nem szedné? Ez tartja életben az időseket?

Nálatok a csaldában is előfordul ilyen?

2010. okt. 20. 17:24
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
66%

Indokolatlanul magas sajnos a gyógyszer szedés, felírás gondolok itt pl az antibiotikumokra. Ha bementem a dokihoz pár évvel ezelőtt meg se vizsgált de már 4 féle gyogyót írkált egy megfázásra (orrcseppel együtt)!!!!!

Ma már változóban a helyzet, azért írom hogy sajnos, mert nem azért változott mert a dokik rájöttek, feleslegesen terhelték a szervezetet millió mellékhatású gyogyókkal, vagy mert az emberi szervezet kis rásegítéssel (vitamin, mozgás, alternatív terápiák és maga az agy stb)öngyógyít. Nagy baj van és ezt az orvostudomány is tudja világszerte. Arról van szó, hogy a sok felesleges antibiot. szedése miatt az embert megtámadó baktériumok az évtizedekig tartó gyogyó szedés alatt rezisztensekké váltak, és már nem hatnak ahogy kellene és ez a kisebbik gond, a nagyobbik az hogy antibiotikum allergia alakult ki azaz ha komolyabb problémára szednél azért gyogyót már nem teheted.

Nem kis meglepetésemre és örömömre a körzetinél (Nyíregyházán) ki van plakátolva hogy meghűléses tünetekkel nem fog felírni gyogyót!Csak az nem világos, hogy miért kell így elfajulni hagyni a dolgokat. Ennyit jelent a gyógyszergyártásnak az emberek egészsége? Ennyire nem számít semmi csaka bevétel?

MÁs:

Anyukám leakart állni a Leponex (ideggyógyszer- melynek durva mellékhatásai vannak): szedésével nem lett jó vége, rosszul lett, mivel 20 éve szedi és hozzászokott a szervezete mint egy drogosnak. Csak úgy elhagyni én nem merném a gyógszert, de szétnézhetnél monnyuk a neten, hogy milyen alternatív lehetőségek vannak az ő betegségének kezelésére, beleértve a különböző vitaminokat vagy füveket, teákat(fórumokat is jó alaposan vélemnyeket mindent átkell nézni ha megfog valami) bármi ami van, és esetleg azok bizonyos idejű fogyasztása után lehetne menni dokihoz, és ő meg tudja akkor már mondani hogy hoppá esetleg a friss eredményei a nagyidnak javultak és talán el is hagyható 1-1 bogyó.

2010. okt. 20. 18:22
 12/23 anonim ***** válasza:
54%

Ha nem szeded a vérnyomás csökkentöt agyvérzést kaphatsz és akkor életed játra levő részét bénán töltöd te pedig gondozhatod az ágyhoz kötött nagyit.

Nem mindegy milyen az életminőséged.

2010. okt. 20. 21:56
 13/23 anonim ***** válasza:
Engem is halálra idegesít mindig, hogy a reklámokban nem azt tanácsolják stresszes életre, hogy lazíts, törődj többet az egészségeddel, a szereteiddl, meg hogy az egyetlen életedet minőségileg éld, hanem hogy kapd be X, Z, Y gyógyszert, és jobban érzed magad. Ja, tüneti kezelés, közben ugyanúgy stresszelsz továbbra is, csak rejtetten, ami tök veszélyes szerintem.
2010. okt. 22. 21:46
 14/23 Bocipók ***** válasza:
100%

Ez így egyszerűbb(nek tűnik) mindenkinek.

Pl. papám kórházba került, mert 20-as volt a cukra. Egy hétig volt intenzíven, mire beállították neki az inzulin-dózist.

Találjátok ki, milyen kaját kapott?

Ugyanazt, mint a többi nem cukorbeteg!!!!!!

Azt hiszitek bárki mondott neki ilyeneket, hogy napi 1 óra séta, meg diétás étrend???? SENKI NEM MONDOTT neki azon kívül SEMMIT, hogy mekkora adagot kell lőni.

És mivel nem is azt mondták, hogy egy nap 3x kell a szuri, hanem csak egyszer,ezért egész nap az összes cukor (szénhidrát) amit megevett a szuri nélkül az ereiben kering, ezzel tönkre téve azt hosszútávon ki fog hatni minden szervére. Pl. megvakulhat, amputálhatják a lábát stb. De őket nem érdekli, lényeg, hogy vedd meg azt a szintetikus szart. (pedig a TB-nek is olcsóbb lenne egy uszodabérletet kifizetni havi szinten).

2010. okt. 22. 23:25
 15/23 anonim ***** válasza:
77%

Sok igazság van abban, amit a többiek leírtak, de azért én még egy szempontot hozzátennék:

Amikor a nagymamád gyermek volt, akkor már sokkal több féle gyógyszer volt elérhető, mint az ő nagyanyja idejében - ebből az is következik, hogy az ő generációjára már hatott az, amit ma egyre többet emlegetnek, hogy az orvostudománynak köszönhetően a gyengébb szervezetű emberek is felnőnek, gyerekeik lesznek és megöregednek (nem pedig meghalnak öt évesen torokgyíkban például). Ez viszont azt is jelenti, hogy a mostani idősebbek közt több "gyengébb" van, mit a száz évvel ezelőttiek közt volt, és nekik ezért több egészségügyi problémájuk van, mint a régieknek.

Ezt nehogy konkrét személyekre értsd, tendenciaszerűen mondom...

2010. okt. 22. 23:34
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
én csak fájdalomcsillapítót szoktam szedni, mást nem. de egy idős embernek már sokféle betegsége lehet sajnos, úgyhogy ezek a gyógyszerek szükségesek sajnos
2010. okt. 23. 00:45
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Vannak helyztek, mikor musáj gyógyszert stedni. Időseknál főleg. Nagy jó klinikán a menthetellennek tűnő nagy apámat jól beállított gyógyszerekkel helyrehozták. Még tönn mint 10 évet élt jó állapotban.
2010. okt. 23. 07:36
 18/23 anonim ***** válasza:
100%
javítok: tehát a menthetetlennek tűnő idős nagypapámat gyógyszerekkel sikerült megmenteni és élt még 12 évet, szenvedés nélkül.
2010. okt. 23. 07:38
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Jah, majd ha idősebb leszel, nem kell 70 legyél, sőt lehet nem is leszel! Megtudod, én 40 vagyok, 29 éves korom óta kell szednem a szívgyógyszert, mit tehetek róla? Én is gyógyszer ellenes vagyok, sőt még dokihoz sem megyek, csak negyed évente a szív gyógyszert felíratni, de ha nem szedem tök rosszul vagyok, már próbáltam régebben. Most már nem is próbálkoznék vele, jól beállt, jó ez így. Ha magas lesz a vérnyomás, nyilván arra is kell, és ki tudja mik jönnek még elő az kor előrehaladtával. A szüleim is sok gyógyszert szednek ők is 68-70 évesek, pedig mindig olyan vagányak voltak, és tessék, a kor ezt hozza!!!
2010. okt. 23. 11:38
 20/23 anonim válasza:
100%

Nem vitatom, hogy vannak olyan betegségek, amik gyógyszerek nélkül nem gyógyíthatók, de egészen biztos része van a túlzott gyógyszer fogyasztásban annak, hogy:

Nem élünk egészségesen.

Nem táplálkozunk egészségesen.

Tele van a környezetünk káros anyagokkal, hatással.

Nem fektetünk hangsúlyt arra, hogy a betegségek jó része sokféle módon megelőzhető.

Kényelmesek vagyunk.

Bedőlünk a gyógyszergyárak érdekeit védő manipulatív reklámoknak.

2010. okt. 23. 12:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!