Nőtt a kezemre ( a kézfejem közepére) egy kis dudor. Egyre csak nőtt nőtt és már elég nagy kb akkora mint az egyik bütyök az öklömön. A szüleim azt mondták h ez egy ganglion és hogy ki lehet műteni. De én viszont azt hallottam hogy a kiműtés után nagyon fáj és hogy elvileg visszanőhet ugyan oda. Akkor viszont rohadtul fölösleges az egész. Akinek esetleg volt már hasonló problémája és sikerült rá megoldást találnia azt szivesen meghallgatnám. Előre is köszönöm a válaszokat
2010. okt. 19. 18:39
1/7 anonim válasza:
Állítólag még a műtét a leghatásosabb, de legtöbbször még úgy is visszatér. :(
2010. okt. 20. 00:35
2/7 anonim válasza:
Ha zavar műtesd le. Ismerősömnek aterómái vannak a fejbőrén és a testén is volt néhány, mindig kiszedette műtéttel. Kb. 5 percet vesz igénybe az egész, szépen össze is forrtak.
Nagyon visszataszító szerintem, mikor valakinek ott van a fején, vagy a kézfején egy hatalmas oda nem illő dudor, és lusta/gyáva elmenni orvoshoz vele, mert fél attól az 5 perces procedúrától.
Az is igaz, hogy néha újra visszanőnek. de ez néhány év ált..
2010. okt. 20. 12:35
3/7 anonim válasza:
Ha kézfejen van, akkor még azért is érdemes leszedetni, hogy ne legyen belőle probléma, hogy véletlenül beütöd és vmi baja lesz.
2010. okt. 20. 12:37
4/7 A kérdező kommentje:
hmm elég érdekes dolog történt a mai nap. Ma 2 körül észrevettem hogy eltűnt a ganglion a csuklómról. Valószínűnek tartom hogy a testnevelés órán történt megeröltetésnek köszönhető (5 kg-os medicinlabdákkal "játszadoztunk"). Most egyelőre úgy tűnik mintha kipukkant volna. az alap felülete megnőtt ugyan de már nem észrevehető csak kitapintható. Azért írom le hátha van valakinek is hasonló gondja és hogy egyszer érdemes ezt megpróbálni. Remélhetőleg nem is fog visszanőni. De köszönöm egyébként a válaszokat!
2010. okt. 21. 16:01
5/7 anonim válasza:
Nem mostani a kérdés kiírása de azért leírnám a véleményemet.Az egyik kedves hozzászólónak üzenem hogy baromira nem 5 perces művelet,és mivel nekem már 2x is műtötték és 3x-ra is kijött ezért nem látom értelmét újra műteni,és ez nem beszariság kérdése.Hallottam én is ilyet hogy időnként visszahúzódik,de ez csak átmeneti.Ha valakinek hajlama van rá ez mindig kiújul.
2011. febr. 23. 14:25
6/7 anonim válasza:
Nekem is van.
Én rájöttem, hogy csak fáslizni kell -elég rendesen- (minimum egy hét) ha kijön (búzakalász kötéssel -ez sok elsősegélykönyvben megtalálható). Persze lehet a fásli rétegek közé vonalzót tenni vagy valamilyen puha esetleg kissé hajlékony műanyagot ami kicsit nyomja...de ezt is csak inkább otthonra ajánlanám, mert azzal lehetetlenség a csuklót behajlítani...ha jól teszitek fel és kötitek meg a fáslit olyan mintha gipszben lenne a kezetek...
Bár a yt-on láttam olyat is aki könyvvel rácsapott és elmúlt neki, de én ezt nem szívesen ajánlom, hiszen ízületről beszélünk... gondolom nem fognak annak örülni azok akik csapkodják magukat könyvekkel, ha esetleg leválik egy kis darab porc ...
2011. márc. 29. 22:26
7/7 anonim válasza:
Nekem is mondta a sebészem hogy vannak alternatív módszerek,mint pl ha erősen rácsapunk,de nem ajánlotta,mert azt mondta lehet a gipszelőbe kötök ki.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!