70 százelékig le vagyok százalékolva, és skizofréniával van. Plusz gondnokság alatt vagyok. De anyám is orvos és, mivel idén érettségizek, elgondolkodtam azon, hogy orvosi egyetemen tanulnék tovább.lehetséges?
Ha nem kérnek paoírokat az alkalmasságin, és nincsenek tüneteid, akkor simán. Ha a 6 év alatt se mutatsz tüneteket.
Személyes ismerősöm végzett orvosként, antipszichotikumot szedve.
Hát azért a 70%-os leszázalékoltság plusz gondnokság elég komoly problémákat feltételez...
Nem vagyok benne biztos,hogy ez jó ötlet,ez egy jó pálya.Talán ha semmi tüneted nincs a 6 év alatt,illetve előtte is már fél-1 éve...,de ezt meg kétlem.Szerintem az orvosi egyetemhez nagyon komoly mentális,lelki állóképesség szükséges.Azt is értem, hogy inkább kutatnál,de a 6 év alatt nem tudod megkerülni az emberekkel való foglalkozást.Hatalmas felelősség emberekkel, pláne ilyen szinten foglalkozni.
Én támogatom, hogy tanulj és hozz ki mindent magadból. De 70%-os leszázalékoltság?
“ az érintett személy belátási képességének csökkenése miatt egyfajta felügyeleti ellenőrzésre van szükség a cselekményei felett, illetve csak a felügyelő – gondnok – tehet olyan jognyilatkozatokat, melyek a gondnokoltra vonatkoznak.“
tudnál koncentrálni? A gondnok alá helyezettség alapból is kereteket szab.
végig kellene gondolnod, az orvosi piszok nehéz mentálisan, fizikailag végig kell gürizz, szerintem is muszáj ebben egy belátóképesség, az pedig sajnos az, hogy segítőszakmában neked is leterheltség lenne.
Nincs esetleg más ami érdekelne?
Hátha tudunk segíteni hasonló vonalon
Most nem rosszindulatból, de ez teljesen irreális cél.
Tünetmentes lehetsz, de meggyógyulni nem fogsz, és nem bírnál egy orvosi egyetemet, pláne nem egy SOTE-t, ami még a mentálisan teljesen rendben lévő embereket is megviseli.
Szerintem te nem vagy tisztában azzal, hogy egy orvosi mivel jár. Ott nincs ilyen hogy majd következő évben vizsgázol, stb.
Kutatásért amúgy is kár lenne, azt más szakokkal is tudsz.
Nyilván ha a szóbelinél ezt megtudnák, akkor az se növelné az esélyeid, de azt ugye nem tudjuk még hogy lesznek pontosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!