Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » 70 százelékig le vagyok...

70 százelékig le vagyok százalékolva, és skizofréniával van. Plusz gondnokság alatt vagyok. De anyám is orvos és, mivel idén érettségizek, elgondolkodtam azon, hogy orvosi egyetemen tanulnék tovább.lehetséges?

Figyelt kérdés
Nagyon jó képességeim vannak. És szeretek tanulni. Most lettem 20 éves. Ha nem is háziorvosként, akár kutatóként is helytálnék. A kérdés lényege, hogy jogilag lehetséges, hogy felvegyenek az orvosira? Tünetmentes vagyok, és nemsokárra felülvizsgálják a gondnokságot. Ráadásul csökkentik a gyógyszert. A jelenlegi kilátásaim szerint pár éven belül teljesen jól leszek, és önálló felnőtt leszek. De! Ha ez nem következne be a felvételig, a jelenlegi helyzetben is fel tudnak venni?

2023. nov. 1. 09:26
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Korábban már gondolkodtam, hogy ezen a területen kell továbbmennem... Szívesen felteszem erre az életem, ha ezzel segíthetek másokon.
2023. nov. 1. 16:05
 12/24 anonim ***** válasza:
74%
Orulok, hogy segithettunk. Jo ember vagy, sok sikert a terveidhez! :)
2023. nov. 1. 16:34
 13/24 anonim ***** válasza:
30%
Olyan sokba kerul orvosnak kepezni embereket, hogy nem eri meg felvenni olyat, aki nem lehet orvos. Es te nem.
2023. nov. 1. 19:56
 14/24 anonim ***** válasza:
85%
Megjott az ugyeletes haszonelvu psychopata is. :)
2023. nov. 1. 20:08
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem kérnek paoírokat az alkalmasságin, és nincsenek tüneteid, akkor simán. Ha a 6 év alatt se mutatsz tüneteket.

Személyes ismerősöm végzett orvosként, antipszichotikumot szedve.

2023. nov. 1. 20:12
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Az első válaszolóval értrk egyet. Akkor is ha kutató lennél. Ne vedd annyira magadra, de skizofréniaval messzire el kéne kerülnöd az orvosit. Van egy határ ahol azt kell mondanom, H lemondasz valamiről a többi ember érdekében. Orvosi hivatásrol van szó, nem egy közgazdász vagy média szakrol.....
2023. nov. 2. 14:15
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Hát azért a 70%-os leszázalékoltság plusz gondnokság elég komoly problémákat feltételez...

Nem vagyok benne biztos,hogy ez jó ötlet,ez egy jó pálya.Talán ha semmi tüneted nincs a 6 év alatt,illetve előtte is már fél-1 éve...,de ezt meg kétlem.Szerintem az orvosi egyetemhez nagyon komoly mentális,lelki állóképesség szükséges.Azt is értem, hogy inkább kutatnál,de a 6 év alatt nem tudod megkerülni az emberekkel való foglalkozást.Hatalmas felelősség emberekkel, pláne ilyen szinten foglalkozni.

2023. nov. 2. 16:12
 18/24 A kérdező kommentje:
Igaz. Vannak problémáim. Utánanéztem, és nem csak az orvosin lehet agykutatóvá válni, hanem más egyetemen is. Szóval lehet azt kell megpróbálnom. Még van időm. Mert érettségi után + egy év a szintemelő, addig még tudok ezen gondolkodni. Nem hiszem, hogy idén teszem le az emeltet, egyenlőre elég középszinten egy stabil 4-es 5-ös, és anya is ezt támogatja.
2023. nov. 2. 19:30
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Én támogatom, hogy tanulj és hozz ki mindent magadból. De 70%-os leszázalékoltság?

“ az érintett személy belátási képességének csökkenése miatt egyfajta felügyeleti ellenőrzésre van szükség a cselekményei felett, illetve csak a felügyelő – gondnok – tehet olyan jognyilatkozatokat, melyek a gondnokoltra vonatkoznak.“

tudnál koncentrálni? A gondnok alá helyezettség alapból is kereteket szab.

végig kellene gondolnod, az orvosi piszok nehéz mentálisan, fizikailag végig kell gürizz, szerintem is muszáj ebben egy belátóképesség, az pedig sajnos az, hogy segítőszakmában neked is leterheltség lenne.

Nincs esetleg más ami érdekelne?

Hátha tudunk segíteni hasonló vonalon

2023. nov. 2. 22:30
 20/24 anonim ***** válasza:
86%

Most nem rosszindulatból, de ez teljesen irreális cél.

Tünetmentes lehetsz, de meggyógyulni nem fogsz, és nem bírnál egy orvosi egyetemet, pláne nem egy SOTE-t, ami még a mentálisan teljesen rendben lévő embereket is megviseli.

Szerintem te nem vagy tisztában azzal, hogy egy orvosi mivel jár. Ott nincs ilyen hogy majd következő évben vizsgázol, stb.

Kutatásért amúgy is kár lenne, azt más szakokkal is tudsz.

Nyilván ha a szóbelinél ezt megtudnák, akkor az se növelné az esélyeid, de azt ugye nem tudjuk még hogy lesznek pontosan.

2023. nov. 2. 23:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!