Mekkora esélyem van így cukorbetegségre?
Az egyik szülőmnél cukorbetegséget diagnosztizáltak, de a családban senki másnak nem volt eddig. Én 3 éve voltam vérvételen utoljára, akkor 6,1x volt (nem tudom pontosan már), de az orvosom azt mondta ne foglalkozzak vele, ez még belefér, így meg is nyugodtam. 27 éves férfi vagyok, azóta heti 3 alkalommal sportolok, kb semmi olyat nem eszek, amiben hozzáadott cukor van, legfeljebb 1 túró rudit egy nap, de semmi cukros üdítő vagy ilyenek.
Így, hogy apámnál ezt diagnosztizálták, szörnyen elkezdtem aggódni, szerintem aludni se fogok tudni, mert enyhén hipochonder vagyok. Van okom aggódni? Menjek el vérvételre amint tudok, vagy vegyek egy vércukorszintmérőt a gyógyszertárban?
Apámról még tudni kell, hogy 60-as évei elején jár, enyhe elhízás és rengeteg cukorfogyasztás jellemzi, és alkoholt is ivott bőven.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!