Cukorbetegként ti szoktatok valamit nassolni, ha moziban vagytok?
Semmit. Nem kötelező zörögni a moziban.
Én sohasem viszek semmit és ki is tiltanám a fszba, mert nem kicsit zavaró, amikor a melletted ülő félpercenként zacskózik.
Igen, pattogatott kukoricát. A térfogata miatt többnek tűnik mint amennyi, és ilyen szempontból sokkal jobb választás, mint pl. a chips. Mármint pl. 30 gramm popcornban van kb 13 gramm szénhidrát (nyilván attól is függ a szénhidráttartam, hogy melyik popcorn, de azért hasonlóak). Az nem rossz, és a popcorn térfogata miatt az a 30 gramm sem tűnik olyan picinek. Nem kell egy vödörnyivel betolni, és úgy a szénhidrát szempontjából nem vészes. Persze most le lehet pontozni, viszont kétlem, hogy van akinek a diétája 100%-ban tökéletes lenne. Szerintem úgy nem lehet élni. Persze alapesetben a popcorn se a legjobb, de a popcorn még sok nasinál jobb választás, szóval ha az ember mindenképp nasizni akar, akkor még mindig a popcorn az, ami bizonyos szempontokból jobb választás a többinél.
De amúgy esetleg kesudió, mogyoró, dió, meg ilyeneket lehet. Alacsony glikémiás indexűek, van bennük szénhidrát, meg valamennyi cukor is, de a zsír és a fehérjetartalmuk is azért van, szóval szerintem azok azt a cukrot ellensúlyozzák. Szóval nem nagy az esélye, hogy a cukrodat annyira elcsesszék. Az már más, hogy ezekben nagyon sok a kalória sajnos.
Akkor esetleg van még zöldségchips, lencsechips, meg ilyenek. A zöldségchips nekem nem ízlik, de a lencsechips nekem finom. Szénhidráttartalmuk nyilván van, de jobb mint a sima chips. Valamelyik lencsechips csak ilyen 40%-ban tartalmaz lencselisztet, és van benne kisebb mennyiségben rizs és kukoricaliszt is, ami nyilván nem jó, szóval ezt nyilván észben kell tartani. De pl. a DM-ben van proteines lencsechips, aminek majdnem 90%-a lencselisztből van. De nyilván abban is van szénhidrát, szóval okosan, de na, így ez még van opcióként. Pluszban a lencsechips szerintem jó ízű, azt a proteineset nem próbáltam, de más fajtát igen, és finom. De van csicseriborsó chips is, de arra is vonatkozik az, amit a lencsechipsre írtam. Sajnos olyan nincs, ami így 100%-ban tökéletes lenne cukorbetegnek, figyelni mindenhol kell.
De esetleg lehet venni proteinszeletet, meg ilyesmit is. Sokban minimális, csak 1-2 gramm cukor van 100 grammban (és összességében a szénhidráttartalom is ok), van amelyikben egy picit több, illetve van ami rendesen cukros, szóval érdemes nézni azért mit veszel le a polcról, illetve az összetevőit is érdemes lecsekkolni.
Meg úgy összességében én szeretek az ilyen magasabb proteintartalmú termékeknél nézelődni a boltokban, mert általában kevesebb bennük a cukor, és na, ha az ember nasit akar, akkor sokszor ezek közül talál megfelelőbbet, az ilyen termékekkel foglalkozó márkák kínálnak jó alternatívákat, csak nyilván ezek drágábbak is.
Prediabéteszed van, ami egy kezdeti állapot.
Vegyél vércukor mérőt és időnként ellenőrizd.
Nekem 17 éve állapították meg a II. tip. diabéteszt.
8,5-es vércukor értéknél az orvos figyelmezetetett, hogy lassan készüljek fel az inzulinra.
Felkerestem egy másik diabetológust, aki új gyógyszert írt fel (Janumet és Diaprel). Azóta gyógyszeresen (nem inzulin) normál értéken tartom a vércukor értéket.
Kezdetben túlzásba vittem a szénhidrát-szegény étkezést, amiből akadtak problémák (elájultam).
Azóta mindent eszek, csak csökkentett mennyiséget, de pl. minden este eszek egy kis szelet csokoládét.
Vércukor értékem teljesen normális (4,8-5,5).
Tehát nem kell túlzásba vinni a diétát, csak csökkenteni a kalóriát, elsősorban a bevitt szénhidrátot.
1-es tipusú vagyok, mindig nachost eszek.
De nem csak úgy "random" időpontokban, hanem mindig úgy igazítom hogy vacsora időben megyünk moziba, ergo a nachos a vacsorám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!