Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Cukorbetegként ti szoktatok...

Cukorbetegként ti szoktatok valamit nassolni, ha moziban vagytok?

Figyelt kérdés
A pattogatott kukorica és a nachos nyilván nem lehet opció (én II-es típusú vagyok, prediabos) és azon gondolkodok hogy a közel 2 és fél órás film alatt mit egyek ha rám jön az elgyengülés. Gyümölcsök jutnak az eszembe ilyenkor. Vagy egy kis müzli, bár az nem a legjobb választás

2023. aug. 12. 12:53
 1/5 anonim ***** válasza:
21%

Semmit. Nem kötelező zörögni a moziban.

Én sohasem viszek semmit és ki is tiltanám a fszba, mert nem kicsit zavaró, amikor a melletted ülő félpercenként zacskózik.

2023. aug. 12. 13:09
 2/5 anonim ***** válasza:
51%

Igen, pattogatott kukoricát. A térfogata miatt többnek tűnik mint amennyi, és ilyen szempontból sokkal jobb választás, mint pl. a chips. Mármint pl. 30 gramm popcornban van kb 13 gramm szénhidrát (nyilván attól is függ a szénhidráttartam, hogy melyik popcorn, de azért hasonlóak). Az nem rossz, és a popcorn térfogata miatt az a 30 gramm sem tűnik olyan picinek. Nem kell egy vödörnyivel betolni, és úgy a szénhidrát szempontjából nem vészes. Persze most le lehet pontozni, viszont kétlem, hogy van akinek a diétája 100%-ban tökéletes lenne. Szerintem úgy nem lehet élni. Persze alapesetben a popcorn se a legjobb, de a popcorn még sok nasinál jobb választás, szóval ha az ember mindenképp nasizni akar, akkor még mindig a popcorn az, ami bizonyos szempontokból jobb választás a többinél.

De amúgy esetleg kesudió, mogyoró, dió, meg ilyeneket lehet. Alacsony glikémiás indexűek, van bennük szénhidrát, meg valamennyi cukor is, de a zsír és a fehérjetartalmuk is azért van, szóval szerintem azok azt a cukrot ellensúlyozzák. Szóval nem nagy az esélye, hogy a cukrodat annyira elcsesszék. Az már más, hogy ezekben nagyon sok a kalória sajnos.

Akkor esetleg van még zöldségchips, lencsechips, meg ilyenek. A zöldségchips nekem nem ízlik, de a lencsechips nekem finom. Szénhidráttartalmuk nyilván van, de jobb mint a sima chips. Valamelyik lencsechips csak ilyen 40%-ban tartalmaz lencselisztet, és van benne kisebb mennyiségben rizs és kukoricaliszt is, ami nyilván nem jó, szóval ezt nyilván észben kell tartani. De pl. a DM-ben van proteines lencsechips, aminek majdnem 90%-a lencselisztből van. De nyilván abban is van szénhidrát, szóval okosan, de na, így ez még van opcióként. Pluszban a lencsechips szerintem jó ízű, azt a proteineset nem próbáltam, de más fajtát igen, és finom. De van csicseriborsó chips is, de arra is vonatkozik az, amit a lencsechipsre írtam. Sajnos olyan nincs, ami így 100%-ban tökéletes lenne cukorbetegnek, figyelni mindenhol kell.

De esetleg lehet venni proteinszeletet, meg ilyesmit is. Sokban minimális, csak 1-2 gramm cukor van 100 grammban (és összességében a szénhidráttartalom is ok), van amelyikben egy picit több, illetve van ami rendesen cukros, szóval érdemes nézni azért mit veszel le a polcról, illetve az összetevőit is érdemes lecsekkolni.

Meg úgy összességében én szeretek az ilyen magasabb proteintartalmú termékeknél nézelődni a boltokban, mert általában kevesebb bennük a cukor, és na, ha az ember nasit akar, akkor sokszor ezek közül talál megfelelőbbet, az ilyen termékekkel foglalkozó márkák kínálnak jó alternatívákat, csak nyilván ezek drágábbak is.

2023. aug. 12. 13:54
 3/5 anonim ***** válasza:
76%

Prediabéteszed van, ami egy kezdeti állapot.

Vegyél vércukor mérőt és időnként ellenőrizd.

Nekem 17 éve állapították meg a II. tip. diabéteszt.

8,5-es vércukor értéknél az orvos figyelmezetetett, hogy lassan készüljek fel az inzulinra.

Felkerestem egy másik diabetológust, aki új gyógyszert írt fel (Janumet és Diaprel). Azóta gyógyszeresen (nem inzulin) normál értéken tartom a vércukor értéket.

Kezdetben túlzásba vittem a szénhidrát-szegény étkezést, amiből akadtak problémák (elájultam).

Azóta mindent eszek, csak csökkentett mennyiséget, de pl. minden este eszek egy kis szelet csokoládét.

Vércukor értékem teljesen normális (4,8-5,5).

Tehát nem kell túlzásba vinni a diétát, csak csökkenteni a kalóriát, elsősorban a bevitt szénhidrátot.

2023. aug. 12. 14:12
 4/5 anonim ***** válasza:

1-es tipusú vagyok, mindig nachost eszek.

De nem csak úgy "random" időpontokban, hanem mindig úgy igazítom hogy vacsora időben megyünk moziba, ergo a nachos a vacsorám.

2023. aug. 14. 04:43
 5/5 anonim ***** válasza:
Én is 1-es tipusú vagyok, ugyan úgy csinálom mint #4, csak én popcornt szoktam enni
2023. szept. 2. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!