Áttétes betegnek így mennyi ideje lehet hátra?
Figyelt kérdés
Most palliatív sugárkezelésben részesül 1 hétig, majd hazaengedik, tapaszt és morfium tablettát fog kapni.
Így mennyi ideje lehet hátra?
2023. okt. 12. 17:24
1/13 anonim válasza:
Ennyiből még nem derül ki! Az unokanővérem fia, volt áttétes rákos. Olyannyira, hogy rá ment a gerincére is! És le is bénult e-miatt. De ez még 2019 májusában volt. Ugyanis akkor bénult le az áttétes ráktól. A bénulása 2018. május 18.-án volt, és 2018 szeptember 12 hunyt el, az unokanővérem fia. Tehát a bénulástól számítva is 4 hónap. De már a bénulás ellőt, is körülbelül 1-2 héttel már meg mondták, hogy áttétes rákos. Szóval ezt igy nagyon nehéz meg állapítani, hogy mennyi ideje van. De az áttétes rákosoknál átlagosan fél év. De az is lehet hogy csak hetei vannak. Épp ezért igy láttátlanban nem lehet meg állapítani. És onkológus sem vagyok. Én csak az unoka nővérem fiát tudom. Aki szintén áttétes rákos volt.
2/13 anonim válasza:
1-es voltam! Bocsi javítom: "De ez még 2019. májusában volt. Ugyanis akkor bénult le az áttétes ráktól. A bénulása 2019. május 18.-án volt, és 2019 szeptember 12 hunyt el,.........." - Szóval 2019 májusában bénult le, és 2019 szeptemberében hunyt el. Az elírásért elnézésed kérem.
3/13 anonim válasza:
Kb. másfél két hónap. Persze attól függ milyen daganatos betegről van szó. Ezt nem írtad.
4/13 anonim válasza:
Ez változó, a mostohámnak 2007-ben lett tüdőrákja, 2011-ben agyi áttétje. 2023 van és jelenleg is él.
5/13 anonim válasza:
Ha már kapja a tapaszt, akkor csak hetei vannak, legfeljebb pár hónap. Sajnálom. Én az édesapámat vesztettem el így.
6/13 anonim válasza:
És kezelték, műtötték, 4-es? Nem ugyanaz az eset! Senki nem mondta, hogy minden rák halálos, csak épp a kérdező nem ezt kérdezi!
Ha már fentanilt kap, akkor hetek. Te látod, hogy milyen állapotban van.
7/13 A kérdező kommentje:
Hirtelen romlott az állapota, kórházba került, én most nem is tudom látogatni azóta, mert 38. hétben vagyok és bármikor megszülhetek. :( Annyit tudok csak, hogy most kapja 1 hétig a sugarat és onnantól hazaengedik morfiummal.
Csontáttét, és tüdőn is láttak foltokat de CT-t megerősítésre nem akarnak most neki csinálni.
2023. okt. 12. 19:38
8/13 A kérdező kommentje:
Ennyit tudok csak én is, a kezelőorvosát csak telefonon érem el, rövid időkre, mert annyi betege van, ennél részletesebb tájékoztatást nem tudtam tőle kérni. A betegből pedig nem tudok semmit kiszedni, mert annyit mondd csak, hogy "ja csak vannak ezek a gyulladásaim, arra most sugaraznak"...
2023. okt. 12. 19:40
9/13 anonim válasza:
Hát lehet, hogy neki nem is mondták meg. Kicsodád az illető?
10/13 A kérdező kommentje:
Nagypapám. De nem hiszem, hogy ne közölné vele ezt a kezelőorvos, hisz a zárójelentésén úgyis benne lesz minden.
2023. okt. 12. 20:01
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!