Gallits Gábor Csaba2 kérdése:
Mit lehet és mit kell tudni az autizmusban élőkről?
Figyelt kérdés
Én egy olyan Otthonban élek ahol több hasonló vagy különböző autizmussal élő személy él,de van akihez tudom vagy legalább sejtem hogy kell állnom és van akinél nem és él itt egy sokszor erőszakos autista is.#Autizmusban élők #Autisták és Nem Autisták
2023. szept. 17. 19:50
1/4 anonim válasza:
Minden érintettben máshogy jelenik meg; nem tudom, mennyire van tabuként kezelve az otthonban, de ha verbálisak, kérdezd meg tőlük, hogy nekik milyen. Sokak nem értik meg a hangsúlyt például, a szenzoros problémák is gyakoriak (zavarja őket, ahogy a ruhájuk a bőrükhöz ér); túl- vagy alulstimuláltak lehetnek. Ez csak pár dolog, az autizmus nagyon komplex, és mindenkiben különbözik. Persze nem biztos, hogy akarnak róla beszélni, vagy szavakba tudják önteni, de a legbiztosabb, ha velük vitatod meg ezt.
2/4 anonim válasza:
A legfontosabb, hogy nincs két egyforma. Mindegyük más. Van aki aggresszív van aki nem. Van aki képes kommunikálni, van aki nem.
3/4 anonim válasza:
Különféle emberek vagyunk, ahogy azok, akik nem autisták. A következőkre ügyelj:
* A testbeszéd, az arcjáték és a hangsúlyok megértési zavara
* Hangsúlyhasználatai problémák
* Sorok közötti olvasásra való képtelenség. Sok autista nem érti a szólásokat, közmondásokat, beszédfordulatokat sem
* Értenünk kell a szabályokat, hogy mi miért van. A mert csak nem értelmes magyarázat. Aminek nem látják értelmét, azt nem tartják be
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ Mindenkinek, eddig is igyekeztem a lehető legjobban hozzájuk állni.
2023. szept. 18. 14:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!