Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Kinek adnátok igazat ebben,...

Kinek adnátok igazat ebben, az anyának, vagy az apának?

Figyelt kérdés
Van egy 10 éves lány. Egy fél éve kb kitalálta, hogy ő szeret állat lenni, szereti utánozni a macskákat, kutyákat, tehát négykézláb közlekedik gyakran. Így tanul ügetni, futni, kúszni, stb. Mindenhol. A strandon, a parkban, tesi órán, ahol csak rendelkezésére áll kellő tér. Az anyja azt mondja, hogy ez egy hülyeség, és bolondnak nézik a gyereket, abba kéne hagynia. Az apja azt mondja, hogy ez egy jó dolog, mert a gyerek boldog, és ez egy kiváló egész testet megmozgató edzés. A legtöbb élsportoló végez hasonló edzéseket, négykézláb közlekedést, mert tényleg nagyon jól megmozgatja az összes izmot, növeli a kitartást, stb. Legalábbis, ez az apa véleménye. Tehát, ti kinek adnátok igazat ebben a dologban?

2023. szept. 15. 14:13
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem te vagy a lány. Attól még, hogy idiotan viselkedsz nem leszel egyéniség. 10 éves korban ez már nem megfelelő játék, ahogy az sem lenne az ha anya babakocsiban tologatna és cumit tenne a szádba, pedig egy 1 évesnél ezek normális dolgok.
2023. szept. 16. 08:36
 12/18 anonim ***** válasza:

Értem, hogy felhívnád magadra a figyelmet valami miatt, de ezer más módja van, mint produkálod magad - ráadásul ilyen dedós szinten.

KEressetek nektek szakembert, mert mindannyiótoknak szükségetek van rá. Valami oka van, amiért így viselkedsz és 99% a családban keresendő.

2023. szept. 16. 11:31
 13/18 A kérdező kommentje:
Annyira érdekes, hogy mindenki csak arról tud beszélni, hogy társadalmi normák így meg úgy, ciki, dedós, stb. Senki nem válaszolt arra a kérdésre, ellenszenves lenne-e neki a lány? Inkább terelitek ezt a témát megint a társadalmi ígymegúgyok felé. Senki fel sem képes fogni, hogy ez a viselkedés senkinek nem árt. És amíg más kötelességeit elvégzi, addig ez a dolog soha nem fog anarchiába torkollani. Én el tudok képzelni egy olyan világot, ahol szépen mindenki teljesíti a maga kötelességét, ledolgozza a napi 8 óráját, utána viszont mindenki úgy él, ahogy szeretne, miközben nem árt vele senkinek. Valaki seggen pattogva menne haza, egy másik felszabadultan énekelve, egy harmadik balett mozdulatokkal, mindenki boldog lenne, senkit nem kötne megfelelési kényszer, és ha az emberek ki is nevetnék egymást, az egy jó hangulatú, pozitív kinevetés lenne, mert mindenki tudná, hogy az életben azt kapjuk vissza, amit adunk. Én már régen tudom, hogy olyan megfelelési kényszerben szenvedő emberek, akik itt is válaszolgatnak, soha nem fogják ezt megérteni. Mert úgybnőttek fel, hogy droidként követték az etikettet, fel sem merült bennük, hogy eltérjenek tőle, az agyukban meg az alakult ki, hogy aki nem droid, az beteg. Ebbe az elméletbe kapaszkodnak, ezzel próbálják túlélni a saját boldogtalanságukat. Azért jó, hogy két ilyen ellentétes beallítottságú szülője van a lánynak, mert az anyja megtanítja neki a társadalmi kötelező sablon életet, az apja megtanítja neki a boldog életet. Ő meg majd eldönti, melyik életet szeretné élni.
2023. szept. 16. 12:45
 14/18 A kérdező kommentje:
10-es, nem a térdén jár. A talpán áll négykezláb is. Így üget. Amúgy tökéletesen mászik fára is, mikor majom üzemmódba vált. Tökéletesen úszik, mikor vidrát járszik. És mint mondtam, hihetetlen állóképessége van. Ugy lett második az iskolafutást, hogy kifejezetten nem is gyakorolja a futást. Mindenféle táncos, meg kézilabdás lányokat is megvert.
2023. szept. 16. 13:06
 15/18 anonim ***** válasza:
Felhasználhatom a szakdogámhoz ezt a kérdést?
2023. szept. 16. 13:14
 16/18 A kérdező kommentje:

Persze, gondolom. Szerintem magát a GYK oldalt kéne megkérdezni :D

Milyen szakdoga lenne?

2023. szept. 16. 13:18
 17/18 anonim ***** válasza:
Röviden: Arról írok, hogy milyen hatássas lenne egy ősember feltűnése a mai társadalomban. Egy ösztöneit követő ember állna szemben a civilizált felfogású emberekkel. Itt ezt a kis vitát felhasználnám példának, hogy egy mai átlag civilizált polgár hogyan viszonyul egy normákból kilógó entitáshoz. Pár válasz jó példa lesz a standard társadalmi előítéletek (mint a gúny, vagy a cinizmus) láttatására. Mindenképp szeretném külső emberek nézőpontját is belevinni a munkámba. Itt ráadásul névtelenül történik mindez. Én is terveztem feltenni egy hasonló kérdést, de most ezzel spóroltam egy kis időt.
2023. szept. 16. 13:33
 18/18 anonim ***** válasza:

17-es! A szakdolidhoz tudom ajánlani az alábbi hírt:

"Négykézláb járnak egy törökországi család tagjai – egyesek szerint ők lehetnek a hiányzó láncszem az evolúcióban" Több portálon is megtalálod, ha beütöd a címet.

Az eredeti angol cikk, ill videó elérhetősége: [link]

2023. szept. 16. 19:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!