Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Szén-monoxidos kérdés. Kategór...

Szén-monoxidos kérdés. Kategóriát nem tudom, de talán ide jó lesz. (?)

Figyelt kérdés

Tehát. Egy 8 szintes épület egyik földszinti lakója vagyok. Bélelt kéményeink vannak. A kéményseprők évekkel ezelőtt azt mondták, hogy a wc-ben levő kémény "kisajtónak" mindig ZÁRVA kell lennie. Az augusztus eleji nagy viharban némi viharkár ért (pont a kéményen keresztül) és utána nagyon alaposan ellenőriztem, hogy a kisajtó zárva legyen. Erre most nyitva van és be sem tudom zárni (fogóval próbálom és az újra és újra "túlforog", nem fogja meg).

Kit hívjak, kihez fordulhatok ezzel?

Félreértések elkerülése végett: NEM amiatt kell a kisajtónak zárva lennie, hogy ne ázzak be, hanem azért, hogy a CO ne tudjon bejönni.

2023. aug. 30. 18:11
 1/2 anonim ***** válasza:

A kéményt 99.99%-os eséllyel senki nem használja tehát CO sem fog bejönni. Ez a kémény még a régi szén / olajkályha tüzelésekhez volt kitalálva.

Ettől függetlenük a KISAJTÓ mindig legyen zárva. Hívj valakit aki ért a zárakhoz, vagy egy kéményseprőt. Addig ragaszd a helyére szigszalaggal vagy mással.

2023. aug. 30. 18:55
 2/2 A kérdező kommentje:

1

Most beszéltem az egyik igen közeli családtagommal, aki építész. Először azt mondta, hogy az egésznek nincs jelentősége, mert nincs fűtési szezon, aztán eszébe jutott a lakásom alaprajza (ill. rá is kérdezett). Ez a kémény tuti használatban van, a bojlerek-átfolyó vízmelegítők (gázüzeműek)(többek között az enyém is) rá vannak kötve.

Pontosan azt mondta, hogy egyelőre támasszam ki (be) vmivel.

2023. aug. 30. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!