Azt szeretném tudni , hogy egy ásványi anyag (cink) mennyi idő után ürül ki a testünkből?
A francba :(
Nem akarok annyi tabit szedni.
Így is szedek rendszeresen 2 féle vényköteles gyógyszert (mostanában ez felszaladt 5-re, mert derekamra kaptam +3 félét), 1 multivitamin (néha D vitamint -most épp ragótablettába-), akkor ha eszem valami tejest/túróst akkor laktózbontó enzim...
Már azt fogják hinni a munkahelyen, hogy dögrováson vagyok 😅
Nincsen számottevő cink-raktára a szervezetnek. (1) Erős hiánya esetén a máj szabadít fel kis mennyiséget. Szóval nincs feltölthető raktár. De a vörös húsok, a halak, a tojás, a spenót, a tökmag, a dió, a bab jó cink forrás.
(1) Scientific Opinion on Dietary Reference Values for zinc. EFSA Journal 2014, 12 (10):3844.
Vaó!
4-es, leszünk barátok? 😁
Nem (csak) azért mert hasznos tudásod és (!)készségeid(!) vannak, hanem mert nálam is megfontoltabb és precízebb vagy.
Köszönöm szépen. Amúgy: gondolod, hogy aki a tablettákat rest beszedni, az majd az étrendre fog figyelni pont emiatt? Á, szerintem nem
Látom, a moderátorok belenyúltak a kérdésbe. Kivették a cink szót, eléggé amatőr módon. Így ha valaki nem olvassa a kulcsszavakat, soha nem jön rá melyik nyomelemre gondoltam.
6-os, a cuccokat nem egy időben szedem be. Pl cinket inkább éhgyomorra, multivitamint és izomlazítót szigorúan evés után, laktóz dehidrogenázt tejes étel előtt stb stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!