Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Szerintetek sem élek egészsége...

Szerintetek sem élek egészségesen?

Figyelt kérdés
Sziasztok!Azt érzem, hogy nem élek egészségesen.1 éve rászoktam a cigire naponta szigorúan 2 szálat szoktam szívni.Emelett a munkám nagyon lefáraszt így egy nap megiszok két kávét általában tejjel és cukorral, valamint 1-2 energiaital is lecsúszik.Hetente 2szer szoktam sportolni.Ez így egészségtelen igaz?Ti hogy látjátok?
2023. aug. 9. 00:16
 1/8 anonim ***** válasza:
38%
Szia! Sajnos affelé tartasz màr! El kelle hagynod ezeket és akkor egészségesebb életet tudnàl élni!
2023. aug. 9. 00:42
 2/8 anonim ***** válasza:
79%
A kávé és a sport kivételével a többi elég egészségtelen.
2023. aug. 9. 00:52
 3/8 anonim ***** válasza:
Nyers leszek, de a cigivel gyakorlatilag mérgezed magad. A kávé és a tej még a kisebbik gond, mértékkel a cukrot is lehet (de nagyon-nagyon mértékkel), bár azt is jobb lenne inkább teljesen elhagyni. Az energiaital napi szinten (már ha jól értem, hogy napi 1-2-re gondolsz) már nagyobb para.
2023. aug. 9. 00:53
 4/8 anonim ***** válasza:
79%
Ebből a két legegészségtelenebb dolog a cigi és a stressz.
2023. aug. 9. 01:01
 5/8 A kérdező kommentje:
Az energiaital naponta 1x-2x miért ennyire para?Van egy ismerősöm egy helyen dolgozunk ő naponta négyet iszik 54 éves és úgy tűnik semmi baja.Most mindenképpen le akarok szokni a dohányzásról bár igazából nem is vagyok ráfüggve, mert akkor nem napi kettőt hanem tizenkettőt szívnék.
2023. aug. 9. 01:23
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk nem para. A te szívednek és szívizmodnak lesz para később. Igyad nyugodtan. Minket nem zavar.
2023. aug. 9. 01:28
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

3-as vagyok.

Nekem egy cimborámat majdnem elvitte az energiaital. Ő is ráfüggött, pár hónapig ivott napi 2-3-at, mindig a sima Hellt. Egyszer voltunk egy kerti sütögetésen, szokásos Hell-lel kezdte a bulit (akkor asszem 4. hónapja volt ráfüggve a Hellre), és amikor felbontotta, odatartotta nekünk, hogy olyan furcsa szaga van, nem romlott-e meg. Mondtuk, hogy szagra semmi baja. Bele is kortyoltunk, ízre semmi baja, igya nyugodtan. Issza is, ott állunk a kis szir-szar olcsó Lidles kerti grillsütő körül, dumálunk, és egyszercsak mondja a srác h leül, mert furán érzi magát. Elindul a székhez, és el se érte a széket, előtte összecsúszott. Szerencsére a házigazda akkori menyasszonya ápolónő volt, gyorsan mért vérnyomást, ezt-azt, meg cukrot. Nem emlékszem a pontos értékre, meg nem is vágom fejből a vércukor értékeket, de a csaj azt mondta h a srác cukra olyan magas volt h konkrétan a klinikai halál küszöbén volt. Mielőtt ráfüggött az energiaitalra, előtte 2-3 hónappal volt szokásos éves labor kivizsgáláson, a cukra rendben akkor volt, de az incidens után valami iszonyat magas volt a cukra 2 egymást követő laboron is (szombaton volt a buli, következő hétfőn és szerdán volt laboron), pedig akkor már nem ivott energiaitalt. 2 hét múlva újabb labor, és kezdett helyreállni a cukra, és 1-2 hónapra rá teljesen helyreállt.

Oké, erre lehet írni hogy "interneten mindenki azt ír, amit akar", igazából nem is izgat, hogy ki hiszi el és ki nem, az már nem az én dolgom. Annyi viszont biztos, hogy nem vagyunk egyformák, mindenkinek másként reagál a szervezete a dolgokra. Van, aki pl. nyakra-főre vedeli a tehéntejet és semmi baja, valaki csak ránéz egy doboz tejre, és egyből összefossa magát.

A cigiről viszont annyit, hogy ha naponta szigorúan 2 szálat szívsz, az azt jelenti h korlátoznod kell a fogyasztásodat, vagyis ha kényszerből kell ezt tenned, akkor függő vagy. Meg amúgy te írtad, hogy "rászoktam a cigire". A "most mindenképpen le akarok szokni", az "igazából nem is vagyok ráfüggve" meg a "napi csak kettőt szívok, nem tizenkettőt" duma tipikus függőduma. Ez ugyanolyan, mint amikor az alkoholista azzal védekezik, hogy "napi csak egy sör, egy felest iszok". De ha azt az egy sör, egy felest nem kapja meg, veri a víz, minden baja van, ingerült, feszült, remeg, stb. Nézd meg, mi lesz, ha 2-3 napig nem szívod el azt a napi 2 cigit. Ha gond nélkül bírod, akkor király vagy, és tényleg nem vagy függő. Ha halogatod, hogy "majd holnaptól nem szívom, majd holnaputántól nem szívom", akkor bizony függő vagy.

2023. aug. 9. 02:16
 8/8 A kérdező kommentje:

Uhh sajnálom a barátodat meg titeket is, hogy végig kellett néznetek.Igen mindenkire máshogy hát.Én személy szerint csak az ízéért iszom, mert nem igazán pörget fel, viszont úgy látom máshogy értelmezzük a függőséget.Szerintem pont az a függő, aki elszív naponta fél doboz vagy egy doboz cigit és nem tud leállni.Én nem gondolnám magam függőnek, mivel tudok magamnak nemet mondani és meghúzom a határt.De valóban én fogalmaztam rosszul a leszokni kifejezés helytelen volt.Leteszem a cigit és az energiaitalból is kevesebbet fogok fogyasztani.

És ami fontos lehet, de fent kifelejtettem 19/F.

2023. aug. 9. 05:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!