Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mik lehetnek az okai a véres...

Mik lehetnek az okai a véres székletnek?

Figyelt kérdés

Nagyjából több mint 4 éve kezdődött ez el nálam.

De nem minden nap van ez.

Van amikor hetekig semmi, olyan is volt hogy hónapokig semmi vér, aztán hol kevés vér volt hol pedig elég sok. Ez változó.

Nem tudok róla hogy lenne aranyerem. Vagy esetleg olyan kicsi lenne hogy nem tudok róla? Akinek van aranyere annak is véres szokott lenni a széklete? Arra is gondoltam hogy esetleg gyomorvérzés lenne? Vagy attól is lehet ha valaki túl erőlteti magát? Nem merek elmenni orvoshoz mert félek hogy valamit betesz oda hátra. Az egyik ismerősömnek betettek egy kamerát oda, befele menet is elég kellemetlen volt neki azt mondta, de az volt neki a legrosszabb amikor kifele húzták mert beakadt a beleibe és az nagyon fájt neki, mivel nem finomkodtak a kihúzásnál sem. Szóval kicsit elijesztett attól hogy orvoshoz forduljak ezzel. Pedig már illő lenne elmenni mert valamelyik nap volt vér bőven. Meg ma is volt

2023. júl. 15. 19:50
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Gasztroenterológus.
2023. júl. 15. 19:54
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát béldaganat biztos nem, mert abba 4 év alatt már jó eséllyel belehaltál volna. Szerintem aranyér lehet, de jobb lenne kivizsgáltatni magad. Inkább dugjanak fel egy kamerát, minthogy valami komoly betegséged legyen, nem?
2023. júl. 15. 19:58
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Belső aranyér szokott vérezni fájdalom nélkül. Meg a végbélrepedés, de az nagyon fájdalmas. Esetleg még polip.
2023. júl. 15. 20:02
 4/7 anonim ***** válasza:

Menj gasztroenterológushoz.

Lehet belső aranyér, vagy bélgyulladás jele például (Crohn vagy colitis), de még sok más betegségre is utalhat.

Menj kérlek orvoshoz, ez nem játék, nagy baj lehet, ha nem kezelik, és akkor már csak a műtét segíthet, sokkal rosszabb lesz, ha ki kell például műteni egy bélszakaszt belőled, mert menthetetlen.

Tényleg nem akarlak megijeszteni, de csak orvos tud segíteni, reméljük nincs nagy baj.

Amit az ismerősödnek csináltak, azt tükrözésnek hívják. Kamerát tesznek be, igen, hogy lássák, van-e gyulladás, összenőtt bélszakasz, sipoly, tályog, rák stb.

Lehet bódításban, sőt altatásban végezni, nekem is volt már többször.

Utáltam, de muszáj volt. Senki sem szereti, ha oda bedugnak egy kamerát, de a gasztroenterológusok orvosok, ez a munkájuk, vigyázni fognak rád, nem fognak ciki helyzetbe hozni.

Kellemetlen, igen, főleg az előtte lévő nap, mert egész nap hasmenésed lesz a hashajtótól, legyengyülsz stb. De jobb, mint betegen évekig szenvedni, műtétről műtétre menni.

2023. júl. 15. 20:09
 5/7 anonim ***** válasza:

Én is mindig félek a tükrözéstől, mégiscsak egy kamerát dugnak oda, ahova nem kéne... De sajos muszáj, az egészség érdekében. Gyorsan túl kell rajta esni, másnap már alig szoktam rá emlékezni 😊

Írj nyugodtan, ha kérdésed lenne, ha tükrözésed lenne, szívesen segítek, hogy mi szokott ilyenkor segíteni, milyen krémet kell venni stb.

2023. júl. 15. 20:18
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Gyomorvérzés inkább feketére színezné a dolgokat. Azért 4 év után már érdemes lenne utánajárni. Az aranyér jellemzően viszket és fáj is. Inkább dugjanak be egy kamerát szerintem, mint, hogy túl későn vegyenek észre valami rosszat és ne legyen hová kamerát dugni.
2023. júl. 15. 20:32
 7/7 A kérdező kommentje:

Akkor túl esek rajta amint lehet.

Legalább kiderül hogy mi a baj

2023. júl. 16. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!