Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A magyar fiatalok sokkal...

A magyar fiatalok sokkal többet isznak és cigiznek mint a nyugatiak viszont azok többet drogoznak? Miért van ez a különbség?

Figyelt kérdés

Tényleg nálunk a legolcsobb az alkohol az EU ban viszont a dohanytermekek drágák?

Vagy nem drága a cigi csak nagyon sokat költünk rá most olvastam hogy kajára csak 4× költünk többet mi magyarok mint a cigire ez brutális.

Alkohol gondolom károsabb de ehhez képest olcsó.

A drogokat meg nálunk vasszigor tiltja .

Nyugaton viszont sokkal több a drogos fiatal ?

Nem érdekes ez a társadalmi különbség?

2023. jún. 29. 19:55
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
76%
Mondjuk nem nehéz úgy többet drogozni, hogy ot legális, itt meg nem....
2023. jún. 29. 20:04
 2/16 anonim ***** válasza:

Amúgy erről van valami kimutatásod is, hogy ott sokkal több a drogos fiatal itt meg az alkesz? Mert hogy én pl pont azt látom, hogy a fiatalok között sokkal sokkal levesebb az alkesz, mint az idősek között.

#1 amúgy a legtöbb országban nem legális semmilyen drog. Azért mert van 1-2 kivétel (pl Hollandia, USA néhány állama), attól még a tiltás a jellemző, nem a megengedés.

2023. jún. 29. 20:22
 3/16 anonim ***** válasza:

2, yep, de olyan országokban ahol nincs legalizálva, konkrétan lehetetlen jól felmérni a számokat, hiszen illegális dolgot senki sem akar bevallani.

De abban igaza van a kérdezőnek, hogy a fiatal generáció többet iszik mint az öregek. KSH-nak van erre statisztikája.

2023. jún. 29. 20:31
 4/16 anonim ***** válasza:
#3 Apám generációja (most 60 év körüliek) tartották fenn a kocsmákat. A fiatalok lehet egyszerre többet isznak, de sokkal ritkábban. Attól, hogy valaki heti 1x aljasra issza magát a buliban még nem lesz hosszútávon alkesz. A KSH-nak nem tudom milyen adatai vannak, de hogy a fiatalok között sokkal kevesebb az alkoholista, mint az idősebbek között, az 100%.
2023. jún. 29. 20:36
 5/16 anonim ***** válasza:

4, ne velem vitatkozz. Korábban én is kardoskodtam, hogy az öregek többet isznak, de aztán találtam rá statisztikát és... hát nem:D

2009-ben még többen voltak az öregek a nagyivók között, de ez 2019-re fordult. Valszeg kihalt a boomer generáció egy jelentős része és így változtak az arányok is, de na.

[link]

2023. jún. 29. 20:48
 6/16 A kérdező kommentje:

Mert a fiatalok nem kocsmában isznak hanem otthon vagy haverokknal .

Mai fiatalok nem járnak kocsmába ez full igaz .de atol meg isznak

Enis kicsit alkesz vagyok 27 évesen 2 3 naponta iszom azért mert jó én egyedül.

Unoka tesóm 20 ő haverokkal ugyan így ( múltkor volt egy sorfesztival hívta volna az öcsém és annyira be volt rúgva azt se tudta hol van nemtudta elmagyarazni)

Én sokszor iszom de alvás előtt és sose annyit hogy rosszul legyek nekem kedely javító. altató szer cigizni nem cigizem

2023. jún. 29. 21:05
 7/16 A kérdező kommentje:
Másik unoka tesóm 15 és ő is iszik haverokkal jó ő talán nem minden hétvégén őszintén nemtudom .na ő cigizik is de hogy ki veszi nekik nemtudom
2023. jún. 29. 21:06
 8/16 anonim ***** válasza:
A külföldiek sokkal többet isznak , mert van munkahelyük. Régen 1 hét alatt többet ittam , mint most egész évben. Apámat még nem is írom. Egy 1600l bor a néhány haverral , de nekik is volt , + 2000 üveg sör +magány tömény +a fröccsok a kocsmába.On nyomorban nőt fel. Azért régen mindenki megittam a 2 sörét vagy 2 nagy froccset és 2 doboz cigit és észre se vette. Most kaját nem tudok venni.
2023. jún. 30. 10:18
 9/16 A kérdező kommentje:

8# azt nem nagyon értem hogy miért nem találsz munkát nálunk munkaero hiány van .

Magyart már nem találnak hozzák az ukranokat és az indonezeket.

Én környezetemben is.

60 feletti vagy ? Sajnos életkor tekintetében lehet ilyen hogy nem vesznek fel .

De akor ott a vasút vagy valami állami cég oda mindenkit felvesznek.

Palyamunkasok között mai napig lehet pialni enis voltam rövid ideig .

2023. jún. 30. 10:30
 10/16 anonim ***** válasza:
A kérdező nesze zsidó
2023. jún. 30. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!