Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Táppénz után elküldtek szabads...

Táppénz után elküldtek szabadságra, mert szerintük későn szóltam, hogy egészséges vagyok, ez így korrekt?

Figyelt kérdés

Táppénzen voltam betegen. A háziorvosom felváltva rendel hol délelőtt, hol délután. Délután kellett visszamennem, megállapította, hogy egészséges vagyok, másnap mehetek dolgozni, ideadta a táppénzes igazolást aznappal bezárólag, ez du. 5 órakörül volt.

Felhívtam még aznap a munkaadóm, hogy akkor holnap már tudok menni, erre közölte, hogy későn szóltam, már nem terveztek velem, így szabadságra leszek kiírva arra a napra. Ez így korrekt?

2023. jún. 14. 07:43
1 2
 11/14 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
#10: Igen, de az üzemorvos volt, nem háziorvos, itt most a TP-ről beszéltünk egy alkalmi múló betegség miatt.
2023. jún. 14. 09:16
 12/14 anonim ***** válasza:

korrekt, mert joga van hozzá, hogy a munkavállaló szabadságának egy részéről ő rendelkezzen.

Nálunk kötelező zárást rendeltek el (hivatalban dolgozom) és most szóltak, hogy július 3-tól 2 hét szabadságot kötelező kivenni. A korábbi években nem volt ilyen, most spórolni akarnak az energiával (ne használjunk addig légkondit).

2023. jún. 14. 11:21
 13/14 anonim ***** válasza:
34%
Az senkit se zavar, hogy a munkavállalót a szabadság kiadásáról a munkáltatónak 15 nappal előre közölnie kellett volna? Nincs ilyen, holnap szabira mész, fiacskám típusú rögtönzés.
2023. jún. 14. 21:35
 14/14 anonim ***** válasza:
46%

Szerencses vagy.. Engem kirugtak tappenz miatt

Nem megfazas nem szimulalas

2023. jún. 15. 09:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!