A nagyon rossz egészségi állapotom miatt miért asszociálnak arra, hogy rossz az életmódom? Piszchológia, meg akarják győzni magukat, hogy ők egészségesen élnek, azok is maradnak?
Az emberi test tökéletlensége.
Ráadásul a felmenőim között is nagyon sok a krónikus betegség.
Miből gondolod, hogy rossz lehet az életmódom?
Vagy tényleg az áll mögötte, hogy félsz a krónikus betegségektől és meg akarod győzni magadat, hogy aki krónikus beteg, annál a rossz életmód az oka?
De rendben, értem, kevesebbet kellene sportolnom, több húst kellene ennem (főleg vöröset 😉), kevesebb halat, kevesebb olajos magot, több finomított szénhidrátot, nekem is csak 6 órát kellene aludnom, túl kellene hajszolnom magam. Értem én...
De most amúgy egészséges az életmódod vagy sem? Ha az, akkor megértem, hogy idegesít a beszólogatás.
Ha nem az, akkor engedd el a füled mellett, nyugodj meg, aztán gondold át magad, a külső elvárásokat elengedve, hogy várhatsz-e pozitívumot ilyesmitől.
Léteznek helytelen életmód miatt kialakuló betegségek.
Rossz táplálkozás, elhízás, kevés mozgás, ülő munka, kevés alvás, túl sok éjszakai munka, stressz, túl kevés vízivás, stb - ezek mind életmódbetegségeket okoznak. Ilyen pl. a magas vérnyomás, cukorbetegség, hát- és derékfájás, vesebetegségek, gyomorfekély, stb.
Ha ismerik a helytelen életmódodat és/vagy a betegségedet, akkor ne csodálkozz, hogy látják, min kellene változtatnod!
Iszom eleget, aludni nehéz eleget, de igyekszem, rengeteget sportolok, nappal dolgozom rugalmas munkarendben. Nem, nem nyúlik.
A testzsírom nem jó, de vékony vagyok. Vörös hús nincs, halak, zöldségek, magvak vannak.
Szerintem itt már nem sok pozitívumot várhatsz életmódbeli javításoktól. Hacsak nem valami speciálisan életmódbetegséged van (pl. 2-es típusú cukorbetegségnél számíthat a szigorú diéta a sima egészséges étrendhez képest).
Inkább az említett ismerősök ignorálását ajánlanám az egészséged érdekében. A stressz, amit okoznak, kifejezetten káros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!