Hogyan nem tekintik a kávéfogyasztók magukat drogfüggőknek, amikor napi szinten isznak, ha nem isznak, akkor elvonási tüneteik vannak, ami szó szerint a pszichoaktív szó jelentése?
A kávétól nem sárgul be a fog 😃😀
Általában iszom 3 kávét tejjel. 15 éve kb. Valamikor csak 1-et, néha nem is kívánom.
Ennyit a függőségről. 😉
Nekem van ismerősöm, aki drogként kezeli a kávét és konkrétan a konyhai mérlegen méri ki az adagját.
Viszont nem sok emberről hallottam, aki a kávé miatt halt meg vagy komoly problémákat okozott ez a függőség az életben.
Speciel én sosem kávézom, nem szeretem a szagát.
A dohányosok drogfüggőnek tekintik magukat?
A dohány, és a kávé is legális drog, de teljesen más a megítélésük, mint az illegális, tudatmódosító drogoknak.
A kávé (koffein) függőség sokkal könnyebben leküzdhető, mint a nikotinfüggőség, és a kávézást a társadalom nem is kezeli függőségként.
Én pl nem iszom kávét,de vendégségben tőlem is rendszeresen megkérdezik, hogy kérek-e kávét.
A kávézás sok nemzetnél beépült a kultúrába.
A teafogyasztók sem tekintik magukat drogfüggőknek, a teában is van koffein...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!