Hogyan nem tekintik a kávéfogyasztók magukat drogfüggőknek, amikor napi szinten isznak, ha nem isznak, akkor elvonási tüneteik vannak, ami szó szerint a pszichoaktív szó jelentése?
Figyelt kérdés
2023. jún. 10. 14:55
1/16 anonim válasza:
Mert kulturális norma a kávéfogyasztás. A drog az amit azok a mocskos lipsi hippik fogyasztanak.
2/16 anonim válasza:
A káve nem tudatmódosító, azért!
3/16 A kérdező kommentje:
A kávé függőséget okoz. Ha nem iszol kávét, komoly elvonási tüneteid lesznek: Fejfájás, ingerültség, szorulás alkalmanként, a munkavégzés teljes ellehetetlenítése.
A kávé iránti tolerancia folyamatosan épül - minél több koffeint iszol, annál több kell.
Ez szó szerint a drog jelzője.
2023. jún. 10. 15:05
4/16 anonim válasza:
Attól, hogy megszoktuk a hatását, a kávé, pontosabban a koffein még tudatmódosító szernek számít.
5/16 anonim válasza:
Akkor ennyi erővel a víz is lehetne drog? 😱
6/16 anonim válasza:
A kávé nem módosítja a tudatod, mint az alkohol és drogok. Mellesleg én elég sok kávét iszom, de ha ők. Nem, mert utazunk vagy strandon, akkor sincs semmi bajom.
7/16 anonim válasza:
A levegő is függőséget okoz, elvonása esetén idegesség, fulladás, halál is bekövetkezhet.
A kávé, a nikotin, a tea nem tudatmódosító, de valóban függőséget okozhat.
Az alkohol és a többi drog tudatmódosító hatású is, függőséget azonban nem mindegyik okoz, amennyire tudni lehet.(pl LSD nem okoz elvileg)
8/16 anonim válasza:
20-25 éve kávézom, és csak napi kettőt iszom. Tehát nem kell több belőle. Volt pár időszakom, mikor eü okokból nem ittam, nem lett szorulásom, mert olyankor sima, langyos vizet ittam éhgyomorra, ami kiválóan helyettesítette. A fejfájás kb két Algopyrinnel elmúlt. Ingerült szerintem nem csak a kávé hiányától lehet az ember, nekünk nőknek sok mindenre rá lehet fogni. De ha te azt gondolod, hogy ezáltal drogosnak tekintesz, akkor a szíved joga. Bár valószínűleg sosem fogom a munkámat elveszíteni azért mert napi két kávét megiszom, nem fogom anyám aranyfogát sem eladni a kövi adagért. Jó, jó, tudom, a drognak is vannak fokozatai, de hát elvégre te most mint kávéivót nevezel drogosnak.
9/16 A kérdező kommentje:
#7 Poénos vagy, csak a levegővel ellentétben a kávéra nincs szüksége az embernek az életbenmaradáshoz.
2023. jún. 10. 15:23
10/16 A kérdező kommentje:
#8 Nem, viszont a fogaid aranysárgán világítanak, mint a legtöbb kávéivónak, ami undorító. :)
2023. jún. 10. 15:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!