Mit tanácsoltok, mit csináljak? Évekig este 11 órakor szoktam aludni menni, de új munkám van és muszáj lesz már 9-kor ágyba bújnom ahhoz, hogy ki tudjam magam aludni.
Figyelt kérdés
Néhány napja próbálkozom még csak, de nem megy az átállás. Hiába fekszem le már 9 órakor, nem tudok elaludni.2023. jún. 7. 19:44
1/7 anonim válasza:
Fokozatosan szoktasd hozzá magad. Mittomén, az eddigi időpontnál feküdj le 20 perccel előbb, következő nap még 20 perccel annál is előbb és így tovább.
2/7 anonim válasza:
Semmi értelme az ágyban vergődni két órát - attól nem leszel kipihentebb.
Szerintem ha az új munkád majd lefáraszt annyira, akkor magadtól is hamarabb fogsz ágyba kerülni és elaludni. Addig felesleges erőltetni.
3/7 anonim válasza:
Nem baj, ha nem alszol el 9-kor. Feküdj le, pihenj. Csak ne telefonozz. Relaxálj, gondold át a napodat, hallgass halkan zenét vagy valamilyen számodra megnyugtató zajt (hullámzás, eső, akármi). A pihenés is segít, aztán szépen lassan egyre korábban álmosodsz majd el.
4/7 anonim válasza:
Hm... Próbáld azt, hogy korábban kelsz mint kellene. Ha elég fáradt vagy akkor majd örülsz hogy ágyba kerülsz.
5/7 anonim válasza:
Ha tudsz nyugodtan az ágyban feküdni, lehetőleg telefonozás nélkül, az segít. Ha nem, akkor ne vergődj, fél óra után kelj föl, csinálj valamit (lehetőleg képernyőbámulás nélkül), aztán feküdj vissza és próbáld újra. A korábbi kelés+sport napközben is segíthet, nyilván megvan a maga kellemetlensége.
6/7 anonim válasza:
Én biztos nem vállalnék olyan melót, ahová a tikokat megelőzve kell felkelni. Sosem lehet megszokni, és sosem leszel teljesen kipihent.
7/7 anonim válasza:
idovel atallsz. ahogy a 2es irta de mindenki lepontozta. szerintem sincs ertelme vergodni az agyban, az engem jobban lefaraszt. nezzel egy jo filmet, furodjel furdokadban, olvassal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!