Mit tudok tenni a mentális és tesi jóllétemért? teljesen szétcsúsztam ti mit tennétek?
A mentális egészség sokkal fontosabb a fizikai egészségnél.
Inkább legyen az ember kiegyensúlyozott, vidám, boldog, jókedélyű kis súlyfelesleggel mint egy fitnesszsalátákat zabáló kényszeres sportoló akit lever a depresszió és az életuntság.
Úgy hogy ha boldog vagy akkor jól érzed magadat a bőrödben, fordítva nem igaz, attól hogy sportolsz/kondizol rendszeresen nem leszel boldog automatikusan.
Ismerek olyan embert aki hétpofára zabálja a csülköt és a zsíros ételeket és állandóan vidám és olyat is akinek a kondi az élete de egyébként egy lelki nyomorék.
Én a magam nevében tudok beszélni hogy nagyon kiegyensúlyozott, boldog, stabil ember vagyok és fizikailag is rendben vannak a dolgok mert ki vagyok durrantva koxxal de ha választanom kell akkor inkább maradjak meg gazdag, pacek, vidám csávónak a fizikai egészségem rovására.
Ha nem volt időd mostanában eleget pihenni, akkor pihend ki magad!
Ha már nem vagy fáradt, akkor kicsit takarítsd ki a szobád/ házad szellőztess ki jól - én ezzel kezdeném.
Aztán végig gondolnám, hogy mi az, amit befolyásolni tudok a saját életemben. Ez a táplálkozás és a mozgás.
Próbáld kicsit tudatosan megtervezni az étkezéseidet, és kezdj el valamilyen mozgást, ami mindenképpen jó hatással van a testi és a lelki egészségre is.
Én akár felhívnám a barátaimat és közös programokat szerveznék. Hagy közös sportot beszélnék meg valakivel.
A lelki egészségre jó hatással van, ha az ember azt érzi , nincs egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!