Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Aki elmúlt 50, együtt kell...

Aki elmúlt 50, együtt kell élnie az állandó fájdalmakkal?

Figyelt kérdés

Értem ez alatt derék, hát, ízületek, stb..

51 még nem vagyok, de az utóbbi években minden reggel alig bírok felkelni, fáj mindenem, főleg a derekam.

Irodai munkát végzek, de szerencsére nem a folyton ülőset, rengetegszer állok fel (óránként 30x biztos, mert közben pakolni is kell az iratokat, akikkel dolgozom).

Mivel lehetne ezen segíteni? Az orvos azt mondta hogy meszesedes, kopás, szokjam meg.

De én elképzelni nem tudom, hogy ezzel így 20-30 évet én ki tudnék bírni.

Mit csinálnatok? (sokat gyaloglok, kb 10 kiló súlyfeleslegem van, soha nem voltam beteg).

2023. ápr. 20. 23:04
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:

Az ágyamon a matrac megfelelő, speciálisan derékfajosoknak, iszom elég vizet is.

Arra lennék kíváncsi, nektek van - e ez ellen valami bevált praktika... Úszni sajnos nem tudok. Tudom, hogy az még jó lenne.

2023. ápr. 20. 23:08
 2/21 anonim ***** válasza:
76%

Gyógytorna. Vizsgáltasd ki, pontosan mi a bajod és keress egy jó gyógytornászt, aki megfelelő feladatokat tud neked adni, amit hetente párszor elvégezve olajozottan tartható a gépezet.

Am nem kell 50nek lenni ahhoz, h fájjon. Nekem 17 éves korom óta van sérvem. A fájdalom minden napos. Ha éppen csak kicsit fáj, akkor már örülök. :D

2023. ápr. 20. 23:13
 3/21 anonim ***** válasza:
Sajnos lehet, hogy már lekéstél - talán késleltetni lehetett volna a problémát gerinctornával. Ha van rá keret, gyógytornászhoz fordulnék, hátha még nem késő. Rosszabbodás ellen biztos jó. Ha nincs pénz, youtube-on keresnék gykorlatokat.
2023. ápr. 20. 23:15
 4/21 anonim ***** válasza:
0%

*Aki elmúlt 50, együtt kell élnie az állandó fájdalmakkal?

Már miért kéne?:D

Tuti, hogy nem megfelelő az ágyad.. nem bizti, hogy a "speciális derékfájósoknak" való matrac az igazi neked..

2023. ápr. 20. 23:16
 5/21 A kérdező kommentje:

Gyógytornász még nem jutott eszembe eddig. Köszönöm az ötletet.

És a serveddel nem lehet mit kezdeni? Műtét például? Sajnálom, hogy ilyen fiatalon meg kellett ismerned ezt a dolgot.

Eddig ezek szerint én nagyon szerencsés voltam, mert sose fájt semmim, és néha már érzem magamon, hogy agresszív leszek a nap végére, mert kikeszit, hogy nem bírok "felpattanni" a babzsak fotelbol, mint egy két éve...

2023. ápr. 20. 23:17
 6/21 anonim ***** válasza:
Hát a gyaloglás mindeképpen jó. De közel sem elég, hogy mindent átmozgasson az ember. Így sok izom elgyengül és az ízület sem lesz már olyan rugalmas. Bár gondolom van benne genetika is. Én azt mondom, hogy érdemes lenne kúra szerűen ízület védőt szedni és lehetőség szerint rendszeresen tornázni otthon. Valamint Rulek Zoltánnak és Ujhelyi Szabolcs zoárdnak vannak hasznos videói. Bár nem tudom hogy együtt kell e élni a fájdalnakkal, de ha nem teszel semmit, nem is változik semmi.
2023. ápr. 20. 23:18
 7/21 anonim ***** válasza:
Csináltak röntgent, tényleg az? Nem kell beletörődni, a porckopás tüneteit lehet enyhíteni. Sok a súlyfelesleg, valamennyit le kellene adnod és kell valamit sportolni is. Jóga, pilates vagy gerinctorna, úszás pl. szépen segít megerősíteni a core izmokat, így kevésbé terhelődnek az ízületek, kifejezetten javallott derék/hát/csípőfájás miatt. Térdízület kopása esetén rendszeres, de nem megerőltető mozgás szükséges, pl. laza biciklizés. Javasolt szedni valamit az ízületek javítására (glükozamin-szulfát, hialuronsav pl.). Keress fel egy reumatológust.
2023. ápr. 20. 23:21
 8/21 A kérdező kommentje:

Köszi neked is. Épp azért írtam ki a kérdést, hogy mit tehetnek még?

(matrac, folyadék, ülőmunka közbeni mozgás, gyaloglás volt amit eddig tettem.)

2023. ápr. 20. 23:23
 9/21 A kérdező kommentje:

Köszi a jó tippeket. 🙂

A térdem egyáltalán nem fáj (egyelőre szerencsére), biciklizni szoktunk menni a családdal rendszeresen, de nem nagyon hosszú távra. (hétvégén kb napi 30 perc)

2023. ápr. 20. 23:24
 10/21 A kérdező kommentje:
Igen, csináltak röntgent egy éve, minimális meszesedes látható.
2023. ápr. 20. 23:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!