Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Az normális, ha 60 alá megy a...

Az normális, ha 60 alá megy a pulzusom, ha sokáig ülök?

Figyelt kérdés

Normál esetben általában 60-70 között van, de most pl. kb. 1 óráig ültem, közben telefonoztam, gépeztem, aztán gondoltam, megmérem a vérnyomásom. Mindkét csuklón megmértem, de átlagban 105/73 volt, a pulzus mindkétszer 53.

Világéletemben ájulékony voltam, de nem tudom, hogy ez pulzus vagy vérnyomás, esetleg valami más miatt van-e. Jelenleg 17 éves vagyok.

2023. ápr. 15. 13:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Igen
2023. ápr. 15. 14:13
 2/11 anonim ***** válasza:

A vérnyomásod is alacsony, szerintem inkább az okoz ájulást.

Mennyit sportolsz? Az tudja levinni a nyugalmi pulzust. Megerősödik a szív, így egy pumpálással több vért nyom, ezért kell kevesebb ütés percenként. De genetika is.

Amúgy a csulkós mérők nem túl pontosak tudtommal. Időseknek jó, akik csak azt tudják használni. A felkaros ajánlott.

2023. ápr. 15. 14:30
 3/11 A kérdező kommentje:

Felkarossal is ugyanilyen értékeket kapok.

Nem sportolok semmit. Iskolaidőben naponta átlag 6-8 ezer lépésem van, hétvégente/szünidőben az ezret sem éri el. Általános iskola hatodik osztályig rendszeresen sportoltam elég sok mindent, azóta kb. semmi, csak suliban szoktam hetente 1-2-szer kb. egy órát pingpongozni.

2023. ápr. 15. 15:37
 4/11 anonim ***** válasza:
Alacsony a vérnyomásod , korodra nézve nem ártana egy kardiológus ő ki tudná szűrni ha lenne betegséged. Lehet még az ájulás is kezelhető lenne.
2023. ápr. 15. 16:59
 5/11 anonim ***** válasza:
50%
Ennyire el vagytok tévedve? A 105/73 nem alacsony, hanem pont a tökéletes közepe.
2023. ápr. 15. 22:15
 6/11 A kérdező kommentje:

Nekem is rokonaim azt mondják, hogy alacsony a vérnyomásom, én meg mindenhol azt olvasom, hogy a normális érték 120/80. Általában 110/75 körül mérem az enyém, úgyhogy igazából ez elméletileg teljesen normális. 90/60 vagy 50 alatt alacsony, ha jól tudom.

Pusztán manapság már népbetegség a magas vérnyomás, így nem csoda, hogy az emberek nagyrészéhez képest sokkal alacsonyabb a vérnyomásom.

2023. ápr. 15. 22:40
 7/11 anonim ***** válasza:
5 te vagy nagyon eltévedve
2023. ápr. 15. 22:48
 8/11 anonim ***** válasza:
Kérdező amit másodiknak írtál az hülyeség. Én is alacsony vérnyomásos vagyok 25 évesen. De nekem pl semmi bajom én ennyivel ketyegek nekem ez a normális, mivel semmi betegség nem köthető hozzá. Maradjunk annyiban hogy 110ig még nem alacsony a vérnyomás. A magas vérnyomás valóban nép betegség de amit írtál utána az hülyeség.
2023. ápr. 15. 22:51
 9/11 A kérdező kommentje:

110-ig? Volt egy idő, amikor 100 alatt mértem többször is. Az már nem normális?

Nekem sincs igazából semmi problémám, amit konkrétan ehhez tudnék kötni, csak néha van olyan, hogy egy hirtelen felállás után egyszerűen elájulok, ha nem fekszem vissza azonnal (sima múló szédülés az gyakoribb). Illetve 6 éves korom óta szinte minden oltás után elájulok. Na, de nem úgy értve, hogy a félelemtől vagy a vértől, hanem fél/egy órával az oltást követően egyszer csak elsötétül minden és elájulok. Valahogy így reagál a szervezetem az idegen anyagokra.

2023. ápr. 15. 23:49
 10/11 anonim ***** válasza:
50%

7.

Ha hallgattál volna, bölcsebb maradtál volna.

Keress rá: "A vérnyomás értéke ideálisan 90 és 119 (szisztolés), valamint 60 és 79 (diasztolés) közé kellene, hogy essen"

[link]

2023. ápr. 15. 23:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!