D-dimer szint 0-500 a normális. Nekem 666. Mekkora a baj?
Több mint egy hete kezdődött amolyan nehéz légzés szerű valami. Tudni kell rólam, hogy szonrongok és hipochonder vagyok, ezért el mentem pulmonológiára, mellkas röntgenre, szívultrahangra+EKG-ra. Mindent rendben találtak mind a 3 helyen. A röntgenen is leírták hogy tiszta tüdő. Ma voltam a vizsgálat utolsó állomásan a vérvételen, ahol nézettem d-dimer szintet is. Az etalon 0-500 viszont az én értékem 666 lett. A háziorvosom tanácsára szedek napi 1 Aspirin Protect 100 mg gyógyszert illetve savkötőt mellé.
Egyébként köhögök is. Nem folyamatosan hanem néha néha. Van amikor száraz van amikor felszakad. Kb 1-2 napja.
Valaki mondja meg legyen szíves, nagyon magas ez az érték? Lehet ebből bajom? Tüdőembólia vagy ilyenek?
25 éves F
A d-dimerről én is csak annyit tudok, amit laikusként a neten olvashatunk, de azt érintettként tudom, hogy szíveseknek azért írnak fel aszpirint, mert csökkenti a vérlemezkék letapadását és így a rögök kialakulását.
(lassan már a lélegzetvétel mellé is savlekötőt írnak fel...)
D dimer magas, köhögsz es mellkasi fajdalmad van?
Ember, ez tüdőembólia...
Ez hülyeség.
Ami 500 felett van az káros.
Te dolgod :)
Ez tény és való,de a mellékelt tünetekkel egyutt....
Na jo, nyilván megusztad, hisze eltelt mar egy jo idő azota
Kiderült an valami?
9-es
Igen. Szorongásos vagyok, pánik beteg valszeg ezért a nehezített légzés. A köhögés a dohányzástól és a kényszercselekedettől van/volt. A d-dimer 666 szintje pedig több mint valószínű, fogászati gyulladástól volt. Magánklinikákat megjárva kiderült, hogy emboliáról 1000 alatti D dimerrel még csak nem is gyanakodnak. Egyébként a mozgásszegény életmód, a dohányzás és nagyon sok minden más emelheti ezt a szintet. Azzal is megnyugtattak, hogy a képalkotó vizsgálatokon latszott volna ha baj lett volna de mind negatív lett. Kizárták a szervi bajt. Ráadásul azt is mondták hogy a véroxigén szint ha bármi ilyen baj van észrevehetően csökken. Nekem folyamatosan a normál tartományban 95-99 közt volt de átlagban 98 körüli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!