Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » D-dimer szint 0-500 a normális...

D-dimer szint 0-500 a normális. Nekem 666. Mekkora a baj?

Figyelt kérdés

Több mint egy hete kezdődött amolyan nehéz légzés szerű valami. Tudni kell rólam, hogy szonrongok és hipochonder vagyok, ezért el mentem pulmonológiára, mellkas röntgenre, szívultrahangra+EKG-ra. Mindent rendben találtak mind a 3 helyen. A röntgenen is leírták hogy tiszta tüdő. Ma voltam a vizsgálat utolsó állomásan a vérvételen, ahol nézettem d-dimer szintet is. Az etalon 0-500 viszont az én értékem 666 lett. A háziorvosom tanácsára szedek napi 1 Aspirin Protect 100 mg gyógyszert illetve savkötőt mellé.

Egyébként köhögök is. Nem folyamatosan hanem néha néha. Van amikor száraz van amikor felszakad. Kb 1-2 napja.

Valaki mondja meg legyen szíves, nagyon magas ez az érték? Lehet ebből bajom? Tüdőembólia vagy ilyenek?

25 éves F

2023. ápr. 14. 19:38
 1/10 anonim ***** válasza:
89%
Következő héten háziorvos, pszichológus, pszichiáter legyen a terv. Van baj, csak rossz helyen kerestetted.
2023. ápr. 14. 19:53
 2/10 A kérdező kommentje:
Nyilván ezt a részét tudom. Ami érdekel, hogy mennyire rossz ez az érték mennyire jelenthet rosszat.
2023. ápr. 14. 20:00
 3/10 anonim ***** válasza:
Minősített eset, mert ez a Sátán száma pont.
2023. ápr. 14. 21:45
 4/10 anonim ***** válasza:

A d-dimerről én is csak annyit tudok, amit laikusként a neten olvashatunk, de azt érintettként tudom, hogy szíveseknek azért írnak fel aszpirint, mert csökkenti a vérlemezkék letapadását és így a rögök kialakulását.

(lassan már a lélegzetvétel mellé is savlekötőt írnak fel...)

2023. ápr. 14. 23:29
 5/10 anonim ***** válasza:

D dimer magas, köhögsz es mellkasi fajdalmad van?

Ember, ez tüdőembólia...

2023. nov. 11. 21:33
 6/10 A kérdező kommentje:
Koszi :D De az embolia nem 666 D dimer hal istennek. SOKKAL MAGASABB
2023. nov. 12. 15:25
 7/10 anonim ***** válasza:

Ez hülyeség.

Ami 500 felett van az káros.

Te dolgod :)

2023. nov. 12. 16:00
 8/10 A kérdező kommentje:
Tudtad hogy a d dimer emelkedhet gyulladástól séruléstol? Attol mert valakinek magasabb nem egyenlo azzal hogy emboliat kap :)
2023. nov. 12. 22:00
 9/10 anonim ***** válasza:

Ez tény és való,de a mellékelt tünetekkel egyutt....

Na jo, nyilván megusztad, hisze eltelt mar egy jo idő azota

Kiderült an valami?

2023. nov. 13. 12:45
 10/10 A kérdező kommentje:

9-es

Igen. Szorongásos vagyok, pánik beteg valszeg ezért a nehezített légzés. A köhögés a dohányzástól és a kényszercselekedettől van/volt. A d-dimer 666 szintje pedig több mint valószínű, fogászati gyulladástól volt. Magánklinikákat megjárva kiderült, hogy emboliáról 1000 alatti D dimerrel még csak nem is gyanakodnak. Egyébként a mozgásszegény életmód, a dohányzás és nagyon sok minden más emelheti ezt a szintet. Azzal is megnyugtattak, hogy a képalkotó vizsgálatokon latszott volna ha baj lett volna de mind negatív lett. Kizárták a szervi bajt. Ráadásul azt is mondták hogy a véroxigén szint ha bármi ilyen baj van észrevehetően csökken. Nekem folyamatosan a normál tartományban 95-99 közt volt de átlagban 98 körüli.

2023. nov. 21. 23:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!