Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » 183cm-re 76kg normális? 34/f

183cm-re 76kg normális? 34/f

Figyelt kérdés
Az elmúlt 1 évben fizikai munkát végzek és sajnos lement 3,5kg ami aggaszt. Sokszor belemagyarázom magamnak a dolgokat, hogy lehet cukros lettem, vagy daganatom van. Ez mennyire normális súlyvesztés?
2023. ápr. 8. 10:42
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem 1 év alatt ennyi belefér, pláne ha régebben nem fizikai munkát végeztél, amúgy kivizsgálásra akkor van szükség, ha testsúlya több mint 5%-át veszíti el valaki hat hónap, egy év leforgása alatt. (Pl. 5%-os fogyás egy 72 kilogrammos felnőtt esetén 3,6 kilogrammos súlycsökkenéssel jár, míg egy 90 kilós felnőtt esetén ez 4,5 kilogramm.)

A testsúly 5%-ának elvesztése malnutrícióra, azaz kóros tápláltsági állapotra utal.

2023. ápr. 8. 10:58
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Szálkás testalkatom van. Most az rémisztett meg, hogy 1 hete még 77 voltam. Most nézve 76. Az anyagcserém sem normális, mert vastagbéltükrözésnél mint kiderült az 1ik szakasza a belemnek "be van állva" ami túlzott stresszre utal. Komoly problémát nem találtak. A vizsgáltat 2020ban történt. Akkor stabil 80kg-ot mutatott a mérleg. Ez a beállás azt eredményezi, hogy csak szabadnapjaimon tudok nagydolgot csinálni azt is itthon. Esetleg javasolt egy vércukorszintmérő beszerzése? az tény, hogy sok cukros ételt fogyasztok.
2023. ápr. 8. 11:14
 3/4 anonim ***** válasza:

Ne méregesd magad kényszeresen, mert abba stresszelsz bele tök feleslegesen.

Havi 1x bőven elég.

2023. ápr. 8. 11:36
 4/4 anonim ***** válasza:
Fogalmam sincs, hogy javasolt-e beszerezned olyan eszközt. Szerintem előbb egy labort csináltass. Szerintem 1 kilónyit naponta ingadozik egy ekkora ember súlya, legalábbis az enyém szokott. Persze ha azonos "körülmények" között történik a mérés, akkor nem biztos, hogy normális.
2023. ápr. 8. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!