Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Lehetséges, hogy elszakadt a...

I.B.T. kérdése:

Lehetséges, hogy elszakadt a rotátor köpenyem egyik része?

Figyelt kérdés

Szublokáció és labrum sérülésem van. Viszont egyik sem annyira komoly, hogy műteni kellene. Az orvosom szerintem gyógytornával simán helyre jöhet. Kb 1 hónapja csinálom a tornát. 1 hete otthon csináltam a gyakorlatokat viszont túlzásba vittem. A vállam elég jól kezdett helyrejönni és szerettem volna kicsit neheziteni a gyakorlatokon. Nem kellett volna.

1 hete állandó fájdalmat érzek a vállamban. A fájdalom 2/10es erejű. Inkább csak kellemetlen. Viszont a teljes vállcsúcsomban érzem. Mármint érzem a váll elülső, felső és hátsó részén is. Továbbá azt érzem, mintha "zsibogna", néha éles tűszúrást ezrek a bicepszemben. Ha felkötözöm is kellemetlen érzés.

Ugyanazokat a gyakorlatokat csináltam, amit eddig csak megkétszereztem a gumiszalagnak az erejét. Plusz csináltam 10 kg súllyal felfelé irányuló nyomásokat.

Mozgásra egyébként teljesen jó, minden irányba gond nélkül tudom mozgatni és egyik mozdulat (az eddig meglévőkön kívül) sem jár plusz fájdalommal, max kellemetlenség érzéssel.

Ha elszakadt volna, vagy csak részben a rotátor köpenyem egyik ina, izma akkor ennél komolyabb panaszaim lennének, igaz? Pár hét múlva van időpontom kontrollra, remélem addig elmúlik ez a kellemetlen érzés. Ha nem akkor valószínűleg van valami probléma.

2023. ápr. 10. 10:58
 1/2 anonim ***** válasza:

Elszakadt hát!

Mondom én józsi.

19/f segédmunkás és gyakoris megmondóemberfőtanácsadó.

2023. ápr. 10. 11:19
 2/2 Ypszilon1980 ***** válasza:
Basszus haver a rotátor köpeny az egy összefoglaló kifejezés, pontosítsd. De elmondom, aki ezt mondta, annak fogalma sincs mi történt, de ha lenne szakadás, az soha nem jön helyre magától.
2023. ápr. 10. 17:13

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!