Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Napi 6 vagy 8 Liter sör...

Napi 6 vagy 8 Liter sör megivása az függőségnek számít?

Figyelt kérdés
Ha nem iszok akkor nem vagyok rosszul, szóval ez nem ilyen kemény alkoholizmus. Viszont állandón sör kell hogy nyugodt maradjak és legyen erőm. Néha éjszaka is felébredek, és csak úgy tudok vissza aludni ha megiszok pár sört. Ismerek kemény alkoholistákat és ők nem is sört isznak hanem minimum bort, és nálam sokkal keményebben. Én viszont elvagyok a 6-8 literrel naponta már majnem 10 éve, és nem növelem vagy mást sem iszok. Ez akkor milyen szint? Az már alkoholizmus?

2023. ápr. 2. 08:07
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
100%

Ha azt vesszük, hogy a napi megengedett mérték 0,33 liter sör, akkor te ennek majd’ 25-szörösét döntöd magadba naponta.

Súlyos alkoholista vagy!

2023. ápr. 2. 19:47
 12/36 anonim ***** válasza:
100%
nyílván tudja magáról,ha már a kérdés megszületik jelent valamit
2023. ápr. 2. 20:40
 13/36 anonim ***** válasza:
100%
Lassan ki lehet a kaszát kalapálni a májaddal.
2023. ápr. 2. 22:48
 14/36 anonim ***** válasza:
100%
Tartanál egy száraz hónapot beszarnál, mi nyugalom és erő lenne a vége felé.
2023. ápr. 3. 07:33
 15/36 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem, hogy ne tudnád a választ. Csak, felmentésre vársz. Alkoholista vagy!
2023. ápr. 3. 08:10
 16/36 anonim ***** válasza:
100%

Mit jelent számodra a függés, ha nem azt, hgoy pl nem tudsz aludni nélküle? A szó szoros értelmében függsz, hiszen nélküle nem tudsz alapjáraton működni, ideges leszel a hiányában:D

Az egy dolog, hogy ez milyen iszonyatos pénzeket emészt fel havi szinten... de ha a kalóriát nézzük, napi szinten bevisz csak sörből 1-1.5 nap energiaigényének megfelelő mennyiséget. Ha a kalóriamennyiséget nézzük, ételre tulajdonképpen nincs is szüksége, sőt, még így is túl sokat fogyaszt:D

De nyilván eszik, hisz az alkoholban tartalmatlan kalória van, és szinte 0 tápanyag.

Úgyhogy el tudom képzelni mekkora beled van:D Hány kg vagy? 120? 150?

2023. ápr. 3. 09:33
 17/36 A kérdező kommentje:

Ez itt az egyik baj igen hogy egyre nagyobb hasam van :D

115

2023. ápr. 3. 09:35
 18/36 A kérdező kommentje:
Na majd össze szedem magam. Ma már csökkentem a mennyiséget. Már nem is a " literes vettem, hanem a dobozosat (remélhetőleg ebből kevesebb fogy).
2023. ápr. 3. 09:36
 19/36 A kérdező kommentje:
Már mint eddig a 2 literes kőbányai ittam. Most megpróbálom a dobozost, mert a 2 literest gyorsan ittam hogy nem menjen ki belőle a szénsav. Ezzel talán több időt tudok kihagyni.
2023. ápr. 3. 09:38
 20/36 A kérdező kommentje:
Amúgy köszönöm mindenkinek a válaszokat. Lehet hogy függőség, de nem úgy nézek ki mint a kannás boros ismerőseim (ezt mindenki megmondja).
2023. ápr. 3. 09:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!