Miért van az hogy görbe a hátam pedig úgy érzem nem?
Ha fotóznak mindig kihúzom magam de amikor megnézem a képet nagyon görbe a hátam. Ezen hogyan lehetne javítani?
(Nem annyira görbe hogy abba a "műanyag izébe" tegyék de azért eléggé csúnya.) Sajnos ez történik a legtöbb gyerekkel kamaszkorban a testi változások miatt és belem is ez történt. És egyre rosszabb úgy veszem észre. Ez lehet annak a jele is hogy kicsit önbizalomhiányos vagyok? Ezen hogy javítsak? Tudtok segíteni?
Köszönöm az értelmes válaszokat és bocsánat hogy nem tettem sehova vesszőt meg hogy összevissza az egész!!
A legtöbb embernek rossz a tartása. A sok számítógép és tévé előtt ülés sem segít rajta.
Sok féle sport és testmozgás tud pozitív hatást kifejteni. Leginkább a jóga, társastánc, de nagyon sok más mozgás is hasznos lehet. Mindenképp érdemes konzultálni háziorvossal, aki aztán tovább küld majd valószínűleg ortopéd orvoshoz, gyógytornászhoz.
Lúdtalp és egyéb láb problémák is hozzájárulhatnak a hibás testtartáshoz, amin pl. talpbetét is segíthet.
Az önbizalomhiány is hajlamos együtt járni kedvezőtlen testtartással, illetve ez a kapcsolat fordított is lehet. A testtartásod is képes befolyásolni, hogyan érzed magad.
Érdemes megnézned Amy Cuddy TED beszédét a témában (ha angolul nem érted, van hozzá magyar felirat is):
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!