Bütykös lett a lábam oldalt és a nagyujjam teljesen görbe, befele hajlik, miért?
22 éves vagyok. Sosem hordtam magassarkút, nem volt 10-szer a lábamon életemben, nem tudok benne menni.
Az utóbbi fél évben vettem észre ezt és nagyon csúnya. A körmömet sem tudom levágni rendesen, mert annyira görbe az ujjam.
Lúdtalpam régóta van.
Sajnos itthonra évekig a tangapapucsot használtam...
De egyszerűen annyira csúnya, fogalmam sincs, mi lesz. Pedig nekem szép volt mindig a lábam, meg az ujjaim. Ilyen 50-60 éves nőknek szokott így járni, akik napi szinten magassarkúban járnak. "Valgus" az elnevezése, utána olvastam. Szerintem fiatal vagyok ehhez, főleg, hogy sportcipőben megyek mindenhova.
Egy cipőben járok mindig, nekem nincs pénzem ilyenekre, meg a gyógycipők csúnyák is.
Kalapácsujjam is kezd lenni, a mutatóujjon, de ami megint fura, mert nem hordok magassarkút.
Meg gerincferdülésem is van, meg szinte minden, ami csak lehet. Az orvosok meg eddog is, meg előtte is csesztek mindenre, utálom mind. A háziorvos miatt egyszer meg us halltam majdnem. De mindig is bunkó volt.
Tudom, hogy nem ide tartozik, hártam ortopédiára 5 évente kellett visszajárni....
a gorbe labujjat okozhatja a ludtalp is. ha csinalsz ludtalp javito gyakorlatokat (neten talalsz, de pl. labujhegyen jarsz otthon, spicc-pipa), akkor javulhat a helyzet. szerintem gyogycipo sem kell, eloszor probalj ki egy talpbetetet. illetve ugyel arra, hogy ne gornyedve kozlekedj.
remelem tudtam segiteni😄
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!