Mitől lehet, hogy az orvosnál kiugróan magas mindig a vérnyomásom, amúgy pedig soha?
Általánosságban 100-105 körül szokott lenni a max, mostanában ment fel 110-120 közé.
Krónikus fejfájás miatt járok orvoshoz és 171/123-at mért 115-ös pulzussal. Mondom mindig így van, szét stresszelem magamat az orvosnál, 10 évesen is 140-es vérnyomásokat mérnek.
Utána hazaérek, megint normális 117/68.
Jövő héten néznek 24 órás vérnyomást, de normális hogy a stressztől ilyen erősen megugorjon? Vagy itt valami gáz van?
Még az se lehet hogy rosszul mérem, a család fele ápoló és még ők is mérik ezután, a gép is szinte vadi új.
Nekem már orvosnál volt olyan is, hogy a szisztolés értékem 200 volt. :D Aztán többször megmérték, minden mérésnél egyre alacsonyabb lett. Stressz. Mindig is stresszeltem, általában ha orvosnál mérik, kb. 140 körül van a szisztolés értékem (a diasztolés nem szokott annyira extrémre felmenni), illetve a pulzusom is 120-125 körül szokott lenni az orvosnál. Itthon ha magamnak mérem, normális. Meg nyilván már a 24 órás vérnyomásmérőt is megjártam. Szóval persze, lehet szimplán stressz miatt, ez nem egy különleges eset, sokaknak van ilyen problémájuk.
Amúgy ennek van neve is, fehér köpeny szindróma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!