Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit tegyek, ha orvosnál, (de...

Mit tegyek, ha orvosnál, (de csak ott! ) mindig magas a vérnyomásom?

Figyelt kérdés

Itthon és nyugalmi állapotban tökéletes a vérnyomásom, már számtalanszor össze lett vetve a készülékem higanyos, orvosi mérővel, jól mér az enyém is. Orvosnál azonban mindig az egekbe szökik, ez van már általános iskolás korom óta, azóta szorongok az orovosi vérnyomásméréstől, ami miatt ugye eleve tuti magas lesz.

Volt 24 órás mérésem is, de ott is ugyan azt a szorongást éreztem, mint mikor orvos méri, szóval akkor azon is magas lett. (Kivéve, amikor aludtam és nem ébredtem fel rá, vagyis nem voltam tudatában a mérésnek.)

A problémám az, hogy mi lesz így, ha babát akarok? Mert ott ugye fontos a vérnyomás. Vérnyomás csökkentőt nem szedhetek, hiszen akkor nyugalmi helyzetben elájulok.

Szóval hogy kezelik ezt az orvosok? Mit tehetnék én ez ellen? Miért nem lehet orvosilag elkülöníteni a srtesszes magas vérnyomást a nyugalmi magas vérnymástól?

25/L

2010. febr. 18. 14:09
 1/6 anonim ***** válasza:
A hugomnak is van ilyen.Fehérköpeny-szindróma..szólni kell,hogy ilyened van..
2010. febr. 18. 14:22
 2/6 anonim ***** válasza:
Én mondtam a dokinak, hogy én rosszul vagyok a méréstől amúgy is, hogy felfújódik a karomon, szorít és érzem, ahogy lüktet, plusz még nála, hát kösz. Mit mondjak kiröhögött. De vajon miért van ez? Gyűlölöm a vérnyomásmérőt!
2010. febr. 18. 14:23
 3/6 A kérdező kommentje:
Hát, köszönöm, de inkább az a jellemző, amit a második mond... Tojnak rá, hogy kinek milyen lelki problémája van a vérnyomásméréssel... Hiába mondom, a kutyát nem érdekli. :(
2010. febr. 18. 14:37
 4/6 A kérdező kommentje:
Már arra is gondoltam, hogy veszek be Hova tablettát, vagy valami más gyógynövényes nyugtatót...
2010. febr. 18. 14:48
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem értem, és mi van akkor, ha ott az orvosnál, amíg méri (5 perc) magas? A babát gondolom nem ott fogod várni, a vérnyomásod meg rendben van amúgy, azt írtad.
2010. febr. 18. 18:58
 6/6 A kérdező kommentje:
Gondolom az, hogy tele akar majd tömni vérnyomáscsökknetővel, ami nem igazán hasznos, ha alapban nem magas a vérnyomásod...
2010. febr. 19. 08:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!