Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » A fülzsír megkövesedhet és...

A fülzsír megkövesedhet és lehet fél sárgaborsó méretű?

Figyelt kérdés

Kolléga füléből jött ki...

Tiszta, nem büdös ember. Azt mondja , valami mini fémkanálkával szokta tisztítani a fülét, szóval nem fülpiszkálóval visszanyomja... Létezik , hogy ennyi fülzsír legbelül összetömörül? És állítólag nagyon kemény. Nem is sárga, hanem sötétebb volt. Láttam is . Elsőre megijedt a kollégám, aztán nyugtázta, hogy csak fülzsír.

De én még aggódom, nem valami betegség ez? Szerintem dokihoz kéne mennie. Erre mondta,vá nem, ő nem beteg, nem megy...

Szerintetek is normál fülzsír, vagy lehet betegség mögötte, mit gondoltok?

Aki már találkozott ilyen izével, azok tanácsa érdekelne.

2023. febr. 21. 17:12
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Sosem mosták ki még a füledet? Ha nem, akkor meglepődnél, mi minden jön ki onnan. Én évente járok a fül-orr-gégészetre kitisztíttatni a füleimet. Az orvos javasolta, nem én döntöttem így. Régebben mosta, mostanában viszont egy steril csővel szívja ki az egy év alatt lerakódott trutyit.
2023. febr. 21. 17:20
 2/5 A kérdező kommentje:

Jézusom, még soha. Úgy érzem, elég jól kitudom magamnak tisztítani. A munkatársam is ezt mondja, ezért lepődött meg ezen a cuccon.

De érted, kemény volt neki! Nem puha, nekem nem is tűnt fülzsírnak. Kopogtat az iroda asztalán, ahogy a kezéből kiejtette!!

Mi, akkor nekem, meg másnak is ilyen kemény izé van jó eséllyel a fül belsőbb járatában???

De normális, hogy ilyen kemény???

2023. febr. 21. 18:10
 3/5 anonim ***** válasza:
Mondjuk megkövesedni nem szokott.
2023. febr. 21. 18:44
 4/5 anonim ***** válasza:
Az ilyen zsíros váladékot termelő mirigyek váladéka valójában kevés vizet tartalmazó emulzió, ami a víz távozása után keményebb állagú lesz, ha pedig oxidálódik, akkor megsötétedik.
2023. febr. 21. 20:23
 5/5 anonim ***** válasza:

Én most voltam fülmosáson, mert már alig hallottam az egyik fulemre annyi zsír volt benne

Hat én ledobbentem amikor megmutatta az orvos a kis tálkát amiben ügye víz volt és a kijött cucc

Viccen kívül mondom, szerintem az egyik darab hossza elérte az 2-3cm-t is körülbelül.

És már full fekete színű volt, nem fogtam de keménynek tűnt, már már olyan volt mintha egy széndarab lett volna

2023. máj. 8. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!