Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mit lehet (kell) tenni egy...

Mit lehet (kell) tenni egy pánikrohamos emberrel?

Figyelt kérdés

Mit tanâcsolnátok?

Ma egy fiatal srác segítsèget kèrt ez miatt, sok mindent nem tudtam tenni èrte. Nem nagyon jutott eszembe, hogy mitől lenne jobb neki. Próbáltam nyugtatni, beszèlgetni vele, meg annyit kèrt, hogy ha tudom várjam már meg amíg nem múlik el.

2023. febr. 15. 09:11
 1/6 anonim ***** válasza:
76%
Ûdvözöllek! Kérdezd meg példàul, hogy „mitôl félsz“? Erôsitsd meg benne, hogy biztonsàgban van és nem engeded meg, hogy bàrmi baj történjen vele, minden rendben lesz. Hallgasd meg és légy egyûttérzô a félelmeit illetôen. Ha hiperventillàl akkor utasitanod kell, hogy vegye lassan a levegôt, szivja be hàromra, tarsd bent két màsodpercig és fùjja ki ôtre. Ekkor tereld a figyelmét a te légzésedre. Mondjad neki, hogy csinàlja utànnad. Légy ôsztönzô és tàmogatò! A pànikbetegségen tùljutni àltalàban kis lépésenként lehet. Ezért fontos, hogy elismerd az aprò sikereit.
2023. febr. 15. 09:43
 2/6 anonim ***** válasza:
23%

Keressen szakembert, mert TE semmit nem fogsz tudni tenni.

Ennyi. Exem is pánikbeteg volt, igazán király volt vele az élet. Szerettem de amikor kértem, hogy menjen el vele pszichológushoz, NEM! Ő egészséges!

Nem vagy az, bmeg! Pszichés problémákkal küzdesz, ember, ami miatt engem is folyamatosan stresszelsz, és én is állandóan szorongok amiatt, hogyha elmegyünk valahová, ne légy rosszul.

Nem ment el szakihoz, én meg inkább szakítottam vele, ugyanis nem az én dolgom más problémáját kezelgetni...

2023. febr. 15. 16:28
 3/6 A kérdező kommentje:
Amennyit beszèlgettem vele, sztem ő ezzel tisztában volt, lehet, hogy ő tudta mit kell csinálnia, mert annyit kèrt, hogy várjam meg, amíg jobban nem lesz.... Aztân nem tudom...
2023. febr. 15. 16:32
 4/6 anonim ***** válasza:

Kérdezd meg ő mit szeretne. Nekem egy pánikrohamnál kifejezetten jól esik, és segít, ha van ott valaki, megölel, beszél hozzám.

Egyik ismerősömnek ez nem segít mert neki épp az emberek, tömeg miatt szokott előjönni. Neki az segít, ha ott vagyok vele, és megvárom míg elmúlik. Kérte, hogy ne öleljem meg ilyenkor. Csak legyek ott, ha bármi komolyabb lenne (ájulás, hányás, stb)

Szóval kérdezd meg, hogy neki pontosan mitől szokott előjönni, és hogy mit csinálj ilyenkor.

Ha esetleg egy idegenről van szó, akit nem ismersz, de segítséget kér, akkor is legyél ott vele mindenképpen, ne hagyd egyedül. Próbálj beszélni hozzá, átölelni, de ha rosszul reagál rá, akkor csak legyél ott.

2023. febr. 25. 07:27
 5/6 anonim ***** válasza:

Van egy módszer ami segíthet pánikrohamkor. Lehet hogy nem mindig és mindenkivel működik, de érdemes kipróbálni.

Próbáld tudatosítani magadban, hogy amitől félsz, az nem a valóság, csak az agyad hiteti el veled a veszélyt. Tehát valahogy ki kell szakadnod a gondolataidból, és erre jó módszer ha elkezded megfigyrlni a környezeted. Keress 3 hangot amit hallasz, 3 dolgot érints meg, (mondd ki magadban a nevüket, az anyagát, textúráját stb)

De bármi ilyesmi segíthet. Pl keress 3 piros dolgot, vagy bármi, a lényeg hogy kényszerítsd magad arra hogy másra gondolj.

Sokaknál hallottam hogy ez működik, és nekem is segített már, bár az én esetemben csak enyhe pánikrohamról beszélhetünk

2023. febr. 25. 07:32
 6/6 anonim válasza:

Próbáld meg elterelni a gondolatait, beszélgess vele. Bármiről. Én is pánikbeteg vagyok, nekem ez szokott segíteni a legjobban. Viszont így magamból kiindulva, ne nagyon kérdezd meg tőle, hogy mitől jöhetett, mi a baja. Mert akkor megint ezen fog gondolkodni, nehezebben fog elmúlni a pánik. De alapból is sokszor nagyon kiszámíthatatlanul jöny nem is tudni mitől. Csak jön.

De a lényeg, hogy tényleg maradj ott mellette amíg nem lesz jobban. Az azért mégiscsak nyugtató, ha nem egyedül van az ember, tudja, hogy bármi történik, van mellette valaki.

2023. ápr. 15. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!