Hogyan vehetnénk rá a nagyszülőket, hogy mozogjanak?
73 és 71 évesek, szerencsére teljesen frissek mentálisan, még csinálják a vállalkozást. Jókedvűek és egészségesek.
Viszont a testük öregszik. Nagymamám háta púposodik, nem jó a tartása. Nagypapám pedig túlsúlyos és nincs állóképessége. Ha kicsit is mozogni kell, már liheg.
200 métert sem sétálnak, mindenhova autóval mennek. Néha óvatosan mondjuk nekik, hogy sportolniuk kéne, hogy figyeljenek az egészségükre. De ők csak azért sem. Makacsok. Nem hajlandóak tenni a testükért, pedig kéne, mert a szerencsés egészség nem tart ki örökké, egyszer mindenkit utolér a kor. Jó lenne ezt minél jobban kitolni, egészségesen élni, amíg csak lehet.
Mivel lehetne őket rávenni, hogy legalább sétáljanak rendszeresen?
Bármilyen testmozgás szuper lenne.
Van valami ötletetek?
Igen.
Ez így tényleg hatásos lehet, hogy
„Én eljártam edzeni annak idején hót fáradtan suli után, mert mondtátok, hogy fontos, akkor most járjatok el ti is sétálni legalább!” :)
Szobakerékpár jó ötlet, de csak akkor, ha van - részükről, nem részedről - szándék, hovatovább erős akarat, hajlandóság - a mozgásra.
A szobakerékpár egy eszköz, ha nincs akarat, akkor az csak porosodni fog, porfogó lesz.
Abból te hova jártál el, milyen fáradtan, mit csinálni és miért (lsd. téged idézlek - „Én eljártam edzeni annak idején hót fáradtan suli után, mert mondtátok, hogy fontos” - abból NE indulj ki, az öregek másképp működnek.
Te még jársz közösségbe, ha diák vagy, akkor iskolába, ott teljesíteni kell (a tanárok felé is a tanulmányi követelményt, a társak felé is egyfajta szociális-társas követelményt, ha pedig párkapcsolatról van szó,akkor az ellenkező - vagy épp azonos neműek közötti kapcsolat esetén az azonos nem - nem felé azt, amit Ő elvár). Náluk ilyen már nincs.
Ha pedig nincs, akkor, ahogy előbb írtam: a szobakerékpár egy eszköz, ha nincs akarat, akkor az csak porosodni fog, porfogó lesz - eggyel több kramanc, felesleges biszbasz a lakásban.
Jó írtál, 14-es. Valóban nem használnák.
Utolsó, néha mehet, csak hát nem otthon lakom már, rendszeresen nem megy. Néhány éve elmentünk Erdélybe a hegyekbe, míg mi túráztunk, ők leültek a kempingszékülbe sörözni az autó mellé. 😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!