66 évesen még fel lehet épülni fizikailag szinte a nulláról?
Nagymamám hat évvel ezelőtt súlyos depresszióba esett, ami elhízást és fizikai leépülést okozott nála többek mellett. Megmakacsolta magát, és többi nem lépett ki a házból. Nem ment sehová, nem járt sehová, és nem is tervezett kilépni ebből az állapotból. Én mindvégig mellette álltam, bár lényegében csak én voltam neki, így nem is lett volna más aki törődhetett volna vele. Csak én csaltam mosolyt az arcára, ezért próbáltam minden áldott nap hat éven át hatni rá, hogy mozduljon ki, mert súlyos következményei lehetnek. És lett is. Mára már szinte száz métert sem tud megtenni pihenés és szuszogás nélkül, erről pedig a depresszió által okozott elhízás is segített neki sajnos.
De egyik nap csoda történt, és végre elhatározta magát hogy kilép a depresszióból és megpróbál újra járni. Egyelőre csak a kertben sétálok vele, megteszünk néhány kört, és egy kis tornát is társítunk hozzá. Azonban nagyon aggódom. Mi lesz ha egy-két hónap múlva sem fog javulni a helyzet, és már örökké ilyen marad? Lehet hogy sikerül lefogynia és a kilókkal már nem lesz gond, de mi van ha a teste már nem fog újra erőre kapni? Nem várok a mamámtól óriási csodát, hogy majd ismét órákat fogunk együtt sétálni, csak azt hogy végre ismét tudjon gond nélkül sétálni. Hogy teljes életet élhessen. Hogy végre kiléphessen a házból. Mert szörnyű volt végig néznem ahogy napról napra leépül, egy hülye családi eset miatt.
Legszívesebben elvinném egy terápiára ahol ismét megolajozhatják őt, de sajnos csak annyi pénzünk van hogy napról napra megéljünk tehát sajnos saját erőből kell talpra állnia. Szóval mit gondoltok? Erős akarattal ismét tud majd sétálni? Idővel könnyebb lesz majd? Mert még csak három napja gyakorlunk.
Előre is köszönöm a választ!
Még többet kéne sétálnia és kevesebbet enni.
66 év még nemm az a kor, amikor nem megfordítható ez az állapot.
Köszönöm a válaszokat, kicsit jobban érzem magam tőlük!
2-es. Igen többet fogok sétálni vele, és oda is figyelünk az étrendre, de bemelegítésnek szántam a kertben való sétát. Nem akartam egyből a mély vízbe dobni, attól tartva hogy elfárad és megijed a terheléstől és abbahagyja. Kb egy hét múlva már az utcára is kiviszek egy kis sétára, utána még tovább hogy fokozatos legyen a dolog
Kicsit régi kérdés, de biztatásul: édesanyám 81 évesen esett ágynak, etetni kellett, kórházba került, azt mondta az orvos, hogy már nem is érdemes hazavinni (hogy lehet ilyet mondani?!). 42 kg-osra fogyott. Hazavittem akkor, mikor picit jobban volt. Összefogott a család, etettük, itattuk, egy hónap múlva, szeptemberben már felkelt az ágyból. Novemberben már semmi nem látszott rajta, eljött egy családi ünnepélyre és egy távoli nagynéném össze-vissza puszilt, hogy csodát csináltunk. Decemberben feljött segítség nélkül a harmadik emeletre és kb 1 km-t tudott egyszerre sétálni. Még 5 évet élt a család körében, nagy boldogságban. Most is rossz érzés arra gondolni, mi történt volna, ha
cserben hagyom. Ha nem hozom haza, hanem krónikus osztályra kerül.
Remélem a te nagymamád is jobban van, megfordult az állapota.
4-es köszönöm hogy megosztottad velem a történeted, és részvétem a mamádért. Biztos nagyon hálás volt nektek, és örülök hogy nem adtad fel.
Az én mamám most a télen kicsit begubózott a hideg miatt, de megértem. Ki szeret télen sétálni? De most ahogy derül az idő, ismét nagy erővel noszogatni fogom. De hálistennek már ő maga is vágyik a sétára, nem úgy mint néhány hónapja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!