Ha mind a 4 nagyszülőm rákban hunyt el (70-75 körül), apai ágról millió alapbetegség, mik az életkilátásaim?
Anyum cigizett, ivott a terhessége alatt, 7 hónapra születtem, gyenge vagyok testileg. Apai ágról felsorolhatatlan mennyiségű alapbetegség, az illetőket fiatal koruktól, középkoruktól érinti(érintette) és a zöme súlyos (infarktus, súlyos asztma, ilyesmik), nekem is vannak nyavalyáim.
Jól sejtem, hogy ha valami, akkor ez a rövid élet titka?
Ha nem hanyagolod el az orvosi vizsgálatokat, akkor nem rossz.
Nekem az a gyanúm a leírtak alapján, hogy a nagyszüleid halála elsősorban az egészségtelen életmóddal függ össze. (gondolom, anyád se egy egészségtudatos családban nőtt fel ilyen hozzáállással) Szóval erre kell odafigyelned.
Pl apai nagymamám semmi egészségtelent nem csinált magával a szmogot leszámítva. Semmi zsíros kaja, semmi cigi, volt mozgás is pl a nyaraló miatt, vagy séta. Még az élethez való hozzáállása is jó volt annak ellenére, hogy világháborút és 56-ot élt meg, mindkettőt testközelből.
20 éves korától nagyon súlyos asztmás volt, a sok szteroid miatt elhízott, csontritkulása lett, refluxos volt, a szívére is gyógyszert szedett, 65 éves korától nyelőcsőtágulat, 70 éves korától rák.
Apai nagypapám keveset és odakint dohányzott. Minden más tökéletes. Relatív korai infarktus, cukorbetegség, magas vérnyomás.
Egy teljes gyógyszertár volt otthon, bár lassan egy kisebb nálam is kell, hogy legyen.
Én is tapasztalom, hogy az életmódomnak nulla hatása van a betegségeimre. A vérképem még rosszabb is, ha jobban odafigyelek, bár a vérképem eleve egyre rosszabb.
Nem rosszak a kilátásaid, sőt...! A 70-75 év kifejezetten jónak számít ma Magyarországon. Ahogyan előttem írták, az életmódban is keresendő a baj forrás. Ha nem iszol (mértéktelenül), dohányzol, normálisan étkezel akkor egész jól is elsülhet a dolog.
De az is benne van a pakliban, hogy 45 évesen elüt egy autó vagy infarktust kapsz minden előzmény nélkül.
Én nem görcsölnék ezen.
Ahhoz képest, hogy fejlődik, egyszerűbb dolgokat is képtelenek diagnosztizálni és kezelni.
Arról meg fogalmuk sincs, mitől alakul ki a rák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!