Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Beteg lettem és teljesen...

Beteg lettem és teljesen egyedül vagyok?! 20 éves vagyok, még sose volt ilyen magas lázam!? 39.7, nagyon fáj a fejem.

Figyelt kérdés

Mit kell ilyenkor tenni?!

39.6 a lázam, már bevettem ma 2 algopyrint.

Az első levitte, de ez a második nem.

Úgy ébredtem hogy remeg kezem - lábam - szám, azt hittem epilepszia!

Nincs itt senkim, se közel se távol.

Házi orvosom sincs itt.

Mi ilyenkor a kezelés menete?

Mit egyek, mit igyál?

Felhuzam a fűtést vagy jobb a hideg szoba?

Kb egy liter tejem van itthon és rengeteg tészta, csoki. Mit kell enni ilyenkor?

Az étvágyam megvan! Most is éhes vagyok, de nem eszem, mert félek kihányom.

Mit csináljak, kérlek adjatok tanácsot köszönöm szépen

2023. jan. 5. 01:05
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Ha túl rosszul érezed magad,érdemes a menőket felhivni hogy mit tanácsolnak.
2023. jan. 5. 09:59
 12/19 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a segítséget!!

A második algopyrin után sem ment 38.9-nél lejjebb, már azt hittem felhívom a mentőket, de végül elmúlt a remegés és el tudtam aludni

Úgy ébredtem, mintha semmi bajom nem lenne

Pihenek az ágyban, fáj a fejem, megmértem a lázam, most 34.1-et mutatott, ami már nagyon alacsony

Még háromszor megmértem, 34.2 - 34.4

A radiátor mellett melegedem, most 35.0

Pedig nincs hideg a lakásban

Kezdek megijedni, nem tudom mi lehet a bajom :(

2023. jan. 5. 13:10
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Semmi bajod nem lesz, nyugi. Valószínűleg tegnap közel egész nap magas lázad volt ami következtében a kórokozók ki lettek irtva a szervezetedből és már majd lassan helyre jössz.

Éjszaka mindenkinek lejjebb megy a testhőmérséklete az átlagosnál ezért is van az, hogy reggelente hajlamosabb az ember fázni.

2023. jan. 5. 13:23
 14/19 anonim ***** válasza:

sok jo mindent irtak en korhazas gyogyszerelest irom neked:

a lazcsillapito hatoanyagat kell megnezned. 8 szukseg eseten 6 orankent vehetsz be ugyanolyan hatoanyagu lazcsillapitot. pl algopyrynbol reggel delben este, de melle ha bevettel egy algopyrint es 1-1.5 ora mulva se indul le a lazad pl 39.6 rol nem megy lefele 38 valamennyire akkor bevehetsz algoflexet ami ibuprofen tartalmu azaz mas mint az algopyrin de akkor is a ket gyogyszer kozott 3-4 oranak el kell telnie.

Kisgyerekeknel csinalnak olyat, de felnottnel is hogy megy a korkoros lazcsillapitas azaz 8 orankent kapja a lazcsillapitot, hogy fel se menjen nagyon magasra.

Ha nagyon magas 39.5-es feletti a lazad akkor zuhanyozz. melegvizzel kezdd es fokozatosan hutsd de csak amig jolesik.

3 nap laz meg oke de ha nem.megy le surgossegi/ugyelet barhol fogadnak nem csak a haziorvosodhoz mehetsz.

Ja es aludj, fekudj, igyal vizet, teat. de szensavasat es ne nagyon cukros lottyot. ne kavezz.

remelem mar lement a lazad es rendben vagy.

forro kadfursot meg ne

a laz napi ciklusa egyebkent jellemzoen estere lesz magasabb. tehat ha nem szeretnel nagyon belazasodni mert nem birod, rosszul vagy olyankor akkor mar delutan hoemelkedesnel bevehetsz gyogyszert csak ne feledd a 6-8 oras valtast.

2023. jan. 5. 15:57
 15/19 A kérdező kommentje:

nagyon valószínűnek tartom, hogy toxikus sokk szindróma volt, mert menstruáltam, bár már az 5. napom volt, a tampont előző napról elfelejtettem kivenni

1-2 órával korábban vettem ki, hogy jelentkezett az első rosszullét

hányás,

fejfájás,

izomfájdalom,

torokfájás,

bőrpír;

vérnyomáscsökkenés jelentkezik

szerintem ez az volt

az internet antibiotikum kúrát javasol a kezelésére, orvoshoz kell fordulnom?

2023. jan. 5. 16:29
 16/19 A kérdező kommentje:
Hányni nem hánytam, de nem is ettem előtte.
2023. jan. 5. 16:30
 17/19 anonim ***** válasza:

Szia,

jobban vagy?

A toxikus sokk szindróma elég veszélyes, jó lenne ha bebizonyosodna, ha tényleg az volt. De ilyet többet ne csinálj, használj betétet, tampont csak akkor, ha muszáj.

Most azért egy pár napig pihentesd a szervezeted, utána én a helyedben elmennék nőgyógyászhoz és elmondanám a történteket.

2023. jan. 6. 04:17
 18/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, jobban vagyok, nem volt lázam azóta se!

Igazából nem mondtam igazat, mert nem arról volt szó, hogy a tampont felejtettem volna kivenni... ennél egy sokkal durvább dolgot műveltem, szintén ezzel függ össze, menstruáció és egy menstruációs eszköz használata, de nem tampon és nem elfelejtés volt.

Le sem merem írni, mert higiéniailag teljesen elfogadhatatlan, használati utasításban is kiemelten kifejezetten tilos, az orvosnak sem mondom el, szégyellem magam. És többet ilyet nem csinálok.

2023. jan. 6. 08:35
 19/19 anonim ***** válasza:

Szia! Hat azert ide leirhatod, ugyse tudja senki ki vagy, de esetelg tanulnak belole masok. Nehogy utanad csinaljak.

Szerintem a szepticus sokk sokkal durvabb, nem hiszem hogy az volt neked, de ettol meg lehettet fertozes vagy a nem tidom mit csinaltal de ...es hat menszesz alatt amugy sincs topon a szervezetunk.

2023. jan. 9. 23:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!