Hiánycikk lett a Rivotril gyógyszer,legalább is a 0.5 mg-os?
Budapesten már 3 helyen kerestem és ezt mondták.Nem tudja Valaki,hogy Bp.-en melyik patikában lenne még?
Mikor lesz belőle újra?
volt amikror majdnem 1 évig nem volt semmilyen Rivotril.
és hát igen, a legtisztességesebb háziasszonyok is a fekete piacon szerezték be. mi mást lehet tenni?
Vidéken volt egy gyógyszertár, ahol a héten a 2 mg-osból volt még 3 doboz, ott félre is rakta nekem a néni, csak mondta, hogy írassam át az orvossal minél előbb, legalább ideiglenesen, és akkor ki tudja adni. De amúgy nem tudnak semmit, csak amit az OGYÉI oldala is ír. Ők egyelőre nem látnak rá reményt, hogy mostanában kapnának.
Egyébként nekem is nagy szerencse, hogy ezt most meg tudtam szerezni, mert egy hét múlva kifogytam volna belőle, pedig direkt november óta csökkentett adagokat vettem be, hogy kitartson.
agyrém. én azt hallottam, hogy a 2 mg-os egyelőre nem hiánycikk, de nyilván hamarosan az lesz, ha mindenki azt viszi a 0,5-üös helyett.
mi lesz az eredmény: a feketepiac fellendül. ennyi ... hiszen valahogy be kell szerezni, az nem olyan hatóanyag, amit csak úgy el lehet hagyni és kész. nagyon sokaknak élethosszig tartó gyógyszer. és ha nem szedi, majd naponta hívhat mentőt?
komolyan, nem hiszem el, hogy államilag ne lehetne megoldani az akárhonnan is való importot, ahol éppen van, legyen az Afganistán vagy bármi. nyilván nagy üzlet van mögötte, majd visszatér az, csak 3-szoros áron, szép új köntösben.
21 vagyok. Kicsit beparáztatott a pszichiáterem. A hozzászólást a buszon írtam. Azt mondta biztos benne hogy nem lehet kapni, meg hogy sokan támadják a gyógyszert. Úgy kellett kérnem hogy írja már fel, hátha. 2 mg-os 100db-osat írt. Az nekem fél évnél is tovább elég mert csak napi 2*0,5mg-t szedek. Bementem a szokásos olcsó kis patikámba (emeri gyógyszertár XXI kerület) és volt. Már felkészültem hogy végigjárom Budapestet. Nem tudom hogy szerencse, vagy a Doktor Úr volt ennyire vakon.
A 2mg-s egyébként könnyedén 4-be törhető. Előre be van csíkozva vagy mi. Lényeg hogy eleve úgy készült hogy könnyű legyen 0,5mg-os darabokat tördelni belőle.
mivel paráztatott be?
egyébként tény, h sokan támadják és joggal, mert másik oldalról mocskos egy gyógyszer olyan értelemben, h tuti nem szabadulsz tőle pár év szedés után, de hát ez van. valaki a vérnyomáscsökkentőt szedi élete végéig ... most az mennyivel jobb?
és hát vannak esetek, amikor tényleg ez a legjobb választás.
Nem tudom honnan vette, engem is megijesztett a dolog. Lehet kár volt ide leírnom, mert sehol nem találtam infót erről. Mindenhol annyit írnak hogy adminisztratív okokból nem kapható. Most hogy kicsit utánajártam biztos vagyok benne hogy tévedett. A 21-es hozzászólást még azután írtam hogy beszéltem vele, azóta utánanéztem.
Egyébként Sanval 5mg-t nem kaptam sehol. Csak 10-es lett volna. Csomó mindenhez nehéz most hozzájutni. Biztosan megoldódik.
és mi lenne a pótlógyógyszer szerinte?
én nem is ismerek más néven clonazepamot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!