Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hiánycikk lett a Rivotril...

Hiánycikk lett a Rivotril gyógyszer,legalább is a 0.5 mg-os?

Figyelt kérdés

Budapesten már 3 helyen kerestem és ezt mondták.Nem tudja Valaki,hogy Bp.-en melyik patikában lenne még?

Mikor lesz belőle újra?

2022. dec. 19. 16:42
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
Én 12 éve szedem sajnos, de már egy hete nem tudnak adni sehol, se vidéken, se Budapesten. Valahol még volt múltkor a 2 mg-os, de azt akkor sem adják ki, ha úgy van felírva, hogy alapból 3-4 darabot kell egyszerre bevennem a 0,5-ösből.
2022. dec. 20. 22:51
 12/33 anonim ***** válasza:

hát 12 év után meredek dolog abba hagyni. és akkor mit tudsz tenni?

majd beindul a fekete piac ...

2022. dec. 21. 08:02
 13/33 anonim ***** válasza:

Nem is akarom abbahagyni, most van olyan családtag, akinek felírták, de nem szedi be és egy dobozzal tudott adni.

Tinikorom óta pánikbeteg vagyok, annak minden fajtájával. Az elmúlt egy hétben szinte minden hiánytünetem volt, hányinger egész nap, a testem minden pontja lezsibbadt, fájt a fejem (ami nálam soha nincs), remegtem, rángotóztak a végtagjaim, aludni nem tudtam, stb. 5 nap után tényleg pánikrohamot kaptam, ami gyógyszerrel elkerülhető lett volna.

Nem örülök neki, hogy erre szükségem van, de enélkül nem tudok normális életet élni. Vagy legalábbis közel normálisat.

2022. dec. 22. 02:24
 14/33 anonim ***** válasza:

A 0,5 mg-os előbb fogyott el a patikákból, mint a 2 mg-os. A helyettesítője is hiánycikk.

Először januárig, most azt mondják, hogy 02.15-ig lesz hianycik.

Korábban mindkettőt szedtem. Nem egyszerre. Nekem mindegy volt, hogy melyiket adják, de sokan érzik a különbséget. Kereszttolerancia van.

2022. dec. 26. 13:49
 15/33 anonim ***** válasza:
sztem nincs keresttolerancia. akinél működik, az legyen hálás, de feltehetően nem szedte túl sokáig akkor egyiket se. teljesen más a működési elv.
2022. dec. 27. 02:57
 16/33 A kérdező kommentje:
Lehet hülyeséget írok,de úgy tudom,hogy a 0.5 és a 2mg-os összetevői között van valami eltérés.Pl egy negyed darab 2 mg-os,ami ugye 0.5, erősebb mint egy egész 0.5-ös,pedig elvileg egyenlő adagok.
2022. dec. 27. 09:20
 17/33 anonim ***** válasza:

15-ös

Orvos mondta, hogy van kereszttolerancia. Kb 10 évig szedtem nyugtatót. Kb 1 evig Rivotrilt. Előtte és utána is Frontint.

2022. dec. 27. 11:22
 18/33 anonim ***** válasza:

értem, na az az 1 év még pont olyan határeset, bár a mg-ot nem írtad. meg azt se hogy miylen egyéb nyugtatót.

ha 5 év lett volna mondjuk 2x4 mg-ban, akkor azt sajnos nem igen hagynád el, és nem is helyettesítenéd semmivel. egyszerűen nem lehet. a clonazepam és az alprazolam két teljesen más vegyület. az egy dolog h a köznyelv szorongásoldónak mondja mindkettőt, mert valóban a clonazepamnak is van ilyen hatása, de elsődlegesen görcsmegelőzésre való. az egyik legnagyobb találmány volt epilepszia ellen még talán a 60-as években (ez nem biztos).

az alprazolam viszont nem előzi meg a görcsrohamot, annak tényleg a szorongásoldási potenciálja hatalmas, teljesen más receptorokra hat.

Plusz, a clonazepam ugye nagyon hosszú felezési idejű, nagyon erősen kötődik a plazmához, az alprazolam pedig csak 4 órás.

2022. dec. 27. 12:56
 19/33 anonim ***** válasza:

16

azért az fura ... erről még nem hallottam, pedig ismerem őket jól.

inkább az egyéni válaszkészség nagyon változó. láttam olyat, aki egy 0,5-ös Rivotriltól egész nap szédelgett, nem bírta, és olyat is, aki meg napi 10-12 mg-ot zabált, és kb meg se érezte. sőt, kábszeresek sokkal többet is meg szoktak enni.

na annak lenne gyönyörű, ha nem jutna hozzá. nem igen lehetne azt mással helyettesíteni. sürgősségi megoldásnak oké a Seduxen pl, de ez egyszeri alkalom, ez nem oldja meg a problémát. megjósolható, hogy sorozatos epilepsziás rohamai lesznek, és azért az nem kellemes. (ilyen dózis után esetleg maradandó agyi károsodással is).

2022. dec. 27. 13:01
 20/33 anonim ***** válasza:

Epilepsziára valóban nem jó a Frontin.

Változó adagban szedtem. Többnyire 1-2 mg között volt mindkét nyugtatónak a napi adagja. Rivó nagyon rövid ideig volt 6 mg. Ezt 3 mg-ra húzták le kórházban.

2022. dec. 27. 15:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!