Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Mi történik, ha egy demenssel...

Mi történik, ha egy demenssel közlöd, hogy demens?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy pontos válasz nincs, de van valakinek tapasztalata?

Nem arra gondolok, hogy idegesen odavágod neki, hanem hogy többször közlöd vele, megpróbálod megértetni.

Egyik rokonomnál egyértelműek a tünetek, de összességében még teljes életet él. Nem felejt el főzésnél hozzávalókat, de többször elmondja egy nap, hogy mit főzött. Olyan dolgokat sem felejt el, amik a napjai része (bár otthon ül 100%-ban), pl. hogy megy hozzá az orvos, vagy valakivel megbeszél egy látogatást, de ha átmegyek hozzá pár percre, majd fél óra múlva megismétlen, akkor az elsőre nem emlékszik, és amikor mondom hogy mi volt, értetlenül néz.

Lenne értelme megpróbálni közölni vele, hogy beteg? Van egy személy, akit nagyon csúnyán kiszúrt magának, és egyre több dologgal zaklatja, egy bűnbakot talált benne. Ezt elnézni elég rossz, ezért is gondoltam hogy közlöm vele.

(U.i.: az, hogy elmondom neki, csak felmerült, tehát nem kell lehurrogni hogy azonnal felejtsem el, és ez kész gyilkosság mert összezavarodik, elmegy, stb. Véleményeket keresek.)

2022. dec. 11. 11:26
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
7-es és 9-es válaszoló vagyok. Én Édesapámat kórházba jutattam. 3 hónapot volt bent. Előtte ott dolgozó orvossal egyeztettem. Megállapították, hogy nem demenciás, hanem súlyos depressziós. Rendbe tették.
2023. júl. 8. 22:26
 12/16 A kérdező kommentje:
És a depresszió miatt voltak demens tünetei? Mostmár sokkal jobb a helyzet?
2023. júl. 9. 16:03
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Igen, azt mondta az orvos, el lehet merülni annyira a depresszióban, hogy képzelődjön is, hülyeségeket csináljon. Én teljesen meg voltam róla győződve, hogy teljesen elment az esze. Most teljesen normális. Jogosítványa is megvan. Gyógyszert szed, 10 mg Scippát és Kventiaxot. Kventiaxot úgy tudom, hogy idővel el kell majd hagyni. Az még fontos, hogy ment vissza a régi lakhelyére, teljesen máshol él, 20 km távolságra a korábbi lakhelyétől.
2023. júl. 9. 21:05
 14/16 anonim ***** válasza:
Javítok: Nem ment vissza a régi lakhelyére.
2023. júl. 9. 21:06
 15/16 A kérdező kommentje:
És nektek egyébként volt papír a demenciáról? Mert az illetőnek, akiről beszélek, már van ct alapján kimutatott enyhe demencia. Valszeg akkor ennél már nem lehet ebben reménykedni...
2023. júl. 10. 00:35
 16/16 anonim ***** válasza:
Itt nem lett erről papír, ahogy korábban is írtam. Enyhébb lett a diagnózis. Viszont hosszú út vezetett idáig. Nehéz volt. Most jelenleg minden rendben. Remélem, hogy így is marad! Ha nálatok van papír a demenciáról, akkor viszont kell valaki, aki hivatalosan intézi saját maga helyett a dolgait. Ő már sajnos nem képes rá. Kitartást kívánok hozzá!
2023. aug. 7. 23:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!