Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » 2 órával étkezés után mekkora...

2 órával étkezés után mekkora vércukorszint a normális?

Figyelt kérdés

A helyzet a következő. Voltam vérvételen, természetesen nem ettem előtte. A vércukorszintem így is magas volt, 7.1. Most megkaptam, hogy fogyjak le pár kilót, mozogjak, és 1 hónap múlva térjünk vissza rá. Rendeltem egy vércukorszint mérőt, amit rögtön ki is próbáltam, 2 órával reggeli után (A reggeli 2 szelet teljes kiőrlésű toast kenyér volt, pici tömlős sajt, pulykamellsonka, ségsali, és egy fél banán).

5.3 volt így a vércukrom. De nem tudom ez normális-e. Vagy lényegtelen, csak az éhgyomorra mért a lényeges?

2022. dec. 2. 12:52
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Ha esetleg olvassa még valamelyikőtök a válaszokat. Azt elfelejtettem írni tegnap, hogy az orvos felírt egy gyógyszert is, Meforal 1000mg a neve. Fél szemeket kell szednem naponta reggeli után. Viszont 3 napig szedtem csak be, mert nem érzem jól magam tőle. Szédültem kicsit, és gyengének érzem magam tőle. Ismeritek ezt a gyógyszert? Nem felelőtlenség csak úgy felírni anélkül, hogy pontosan megállapításra kerülne a cukorbetegség?

Bocsánat, hogy ennyit írok, de tőletek több hasznos információt kaptam, mint a háziorvostól. :/

2022. dec. 3. 13:05
 12/13 anonim ***** válasza:

Én hasonlót szedek, szintén metformin hatóanyagút. Nekem is volt először diszkomfort érzetem, émelygés, ilyesmi. Adtak kicsit másfajtát, direkt lassú felszívódásút, az jobb lett. Vagy megszoktam addigra. Diabetológiára kérjél beutalót.

Bazz most nézem az enyém 3x ennyibe kerül, erre rákérdezek majd...

2022. dec. 3. 13:44
 13/13 anonim ***** válasza:
Mondjuk én úgy tudom, hogy ha 7 fölött van az éhgyomri érték, az önmagában elég a cukorbetegség diagnózisához (és ilyen esetben nem is lehet elvégezni a cukorterheléses vizsgálatot, amivel amúgy néznék, hogy cukorbeteg vagy-e). De a tied mégis csak egyszeri alkalom volt, nekem is fura, hogy rögtön felírták a metformint. Bár tudtommal nem lesz tőle bajod így sem, mintha olvastam volna, hogy fogyást segítő gyógyszerként (étvágycsökkentésre talán) is felírják. Könnyen lehet, hogy eddig túl magas volt a vércukorszinted, amihez hozzászoktál, és ezért szédültél, de nem biztos. Tényleg szakorvossal kéne konzultálnod. Ha csak diétával (és mozgással) karban tartható a dolog, meg fogyni is tudsz, akkor valószínűleg nem fogja javasolni a szakorvos a gyógyszert.
2022. dec. 3. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!