Miért vagyok képtelen bevenni a gyógyszereket?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Sajnos igen kínos problémám van.Nem tudom hogyan kell gyógyszert egyben,"helyesen"bevenni.Szerencsére egy kisgyermekkori betegséget leszámítva nem voltam beteges gyerek,így senki nem tanította meg nekem hogyan is kell gyógyszert,pláne nagyobbat lenyelni.
Most viszont itt állok 20-on évesen,egy élethosszig tartó gyógyszerezést kívánó betegséggel,de képtelen vagyok lenyelni egyben a retard tablettát,ami súlyos hiba.
Próbáltam már zselével,szárazabb ennivalóval,de képtelen vagyok rá.Mindig azt érzem,hogy megfulladok olyan nagy és valahogy a nyelvem is rossz helyen van.
Valaki,aki hasonló cipőben járt, kérem,hogy segítsen.
2022. okt. 12. 00:15
1/7 anonim válasza:
Pszichés oka lehet. (Sőt biztos.)
Pszichológust keress, szerintem viszonylag könnyen kezelhető a problémád.
3/7 anonim válasza:
Szénsavas vízzel vagy üdítővel naaagy korttyal tudod talán a legkönnyebben, legalábbis én ezt tapasztaltam, én se tudtam nagyon sokáig lenyelni.
4/7 anonim válasza:
Ennek a népies neve: hiszti. A nyelőcső olyan tág, hogy minden gyógyszer simán lemegy és nyugodt állapotú garat sem jelent akadályt.
5/7 anonim válasza:
Nem kell "egyben" bevenni. ÉN pl mindent félbetörök (kiv. kapszula).
6/7 anonim válasza:
Egyébként ledugom a nyelvem leghátsó részéig (hogy már majdnem "lecsúszik" amúgy is), aztán iszok rá egy korty vizet.
7/7 A kérdező kommentje:
Sajnos a retard tablettát egyben kell lenyelni, nem lehet törögetni.
2022. okt. 12. 13:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!