Mivel gyógyítod magad, ha fáj a torkod, köhögsz és náthás vagy?
forró csipkebogyó tea rengeteg mézzel lázra
strepsils tuladagolás köhögés ellen
sok alvás 3 réteg takaró alatt meg forró fürdő ha lázas vagyok
náthára meg az a mentolos tampon alakú valami,meg pihepuha mentolos zsepi
citrom, méz, meleg tea
a papírzsepitől fájó nózira körömvirágkrém
és ha annyira fáj a torkom h nem bírom, akkor strepsils.
Esetleg kék kendő a torkomra.
Ha nem szeretnél olyan szereket használni, amik esetleg valamilyen mellékhatással járnak:
Lázra: Hársfavirágtea ivása után izzadás az ágyban. Kezeket, lábakat is be a takaró alá!
Köhögésre: hurutos köhögésre lándzsás utifű, házilagosan készíthetsz köptetőnek hársfa-kakukkfű teát, ezt melegen kortyolgasd naponta 3x.
Torokfájásra: teafa illóolajjal kend be a nyakad!
Méz+citrom, esetleg fokhagyma+méz+olívaolaj.
Csipkebogyót nem érdemes forrázni, mivel elveszíti egyébként magas C-vitamin tartalmát, ergo langyos vízben kell áztatni. Vírusos megbetegedés esetén bizonyos cink készítmények segíthetnek.
Szia! Az én receptem a következő:2x1 Oscillococcinum, 3 napig ( homeopáthiás,engem 2 nap alatt rendbe tesz mindig-kb 995 Ft), 2x500 mg C-vitamin, Strepsils mézes.Ha száraz köhögés, akkor csillapító, ha nem száraz, akkor nyákoldó (Paxirasol),köptető (Mixtura pectoralis).
De legutóbb a torkom nagyon kapartés fájt,orrfolyás,enyhe köhögésem volt.Mivel kisbabám van, és anyatejcsit eszik, ezért csak Strepsilst ettem és az Oscillococcinum-ot és így is hamar túl lettem rajta.
Jobbulást!:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!