Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Kicsit félek a hirtelen...

Kicsit félek a hirtelen szívleállástól, mit tegyek? Hétvégén futóverseny, egy rövidebb távon indulok!

Figyelt kérdés

Eleve relatív gyakori a hirtelen szívhalál sportolóknál, hobbisportolóknál, mostanában pedig pláne, múlt héten három ilyenről lehetett hallani.

A COVID is nagyon-nagyon gyakran okoz szívizomgyulladást. Körülöttem voltak betegek és voltam emberek között. Mintha kimerültebb, erőtlenebb lennék, mint máskor. Ki tudja, hogy esetleg valamilyen felsőlégúti betegség?

Plusz korai repolarizációm van, nem tudom pontosan, mi az, de azt olvasni róla, hogy a népesség kb. 5 %-ánál van, de a hirtelen szívleállásos esetekben viszont 30%-ban.

Inkább ne hajtsam magam hétvégén?

2022. okt. 5. 19:40
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
54%
#9: olvasd el újra a 2. kommentet!!!
2022. okt. 5. 20:24
 12/38 anonim ***** válasza:
58%

9

Rendben, múlt héten 3 szívhalál volt. Elfogadom. És? Ahogy írták is, mi a relevanciája ennek rád nézve?

Tudod hány közlekedési baleset volt múlt héten? Tudod hányan haltak meg? Mert nem 3-an, ennek pedig nem kell utánanéznem, mert biztos vagyok benne, hogy ez a szám jóval magasabb. És ennek mi a relevanciája rám vagy rád nézve? Abszolút semmi. Éljem rettegésben a mindennapjaimat, mert hátha én leszek holnap a következő?

Meghalhatnak a héten 50-en is hirtelen szívmegállásban, de ez semmilyen módon nem kapcsolódik hozzám, én ezzel nem tudok mit kezdeni. Magamra zárhatom az ajtót, meg olvashatok naponta 50 cikket ebben a témában, de kezdeni nem tudok vele semmit. El tudok menni orvoshoz, ő ad egy szakvéleményt, annak igyekszem eleget tenni, aztán ez minden amit tehetek. Olvashatsz naponta 8 órában erről cikkeket, rettegve, de nem fog változni semmi, azon kívül amit már írtam, hogy idő kérdése és Xanax függő leszel, mert addig pörögsz ezen míg kapsz egy pánikrohamot, aztán onnantól kezdve ez lejtő lesz... Pszichiáter, nyugtató, stb.

2022. okt. 5. 20:36
 13/38 anonim ***** válasza:
54%

A múlt héten az országban volt 128 stroke.

Akkor most ezen miért nem aggódsz?

Soroljak még más "szörnyű" halálokat?

2022. okt. 5. 20:52
 14/38 A kérdező kommentje:
Az a 3 szívhalál sport közben történt.
2022. okt. 5. 20:54
 15/38 anonim ***** válasza:
100%

14: és...???

Rengeteg baleset meg közlekedés közben történik. Naponta több száz.

Akkor bezárkózol és nem fogsz közlekedni????

2022. okt. 5. 20:55
 16/38 anonim ***** válasza:
68%
Tényleg keress magadnak egy pszichológust, mert ez iszonyatos szorongás!
2022. okt. 5. 20:56
 17/38 anonim ***** válasza:
58%

14

Tehát ezért írtam. Fogod magad, elmész egy kardiológushoz (totál mindegy hogy sportkardiológus vagy sem, mert nem vagy versenysportoló), kivizsgál, ad egy szakvéleményt, el fogja mondani hogy mi az amit a saját egészséged érdekében megtehetsz, mi az ami kerülendő és mi az ami alkalmazandó. Ennek megfelelően éled az életed és kész. Ne menj el akkor arra a f.szom versenyre a hétvégén, nem számít semmit, ne csinálj semmit, először menj el a kardiológushoz.

De azt most garantálom neked, hogy ha te most ezt így elmeséled neki amit itt leírtál, ő maga fogja javasolni hogy a pszichiátrián kopogtass...

2022. okt. 5. 21:01
 18/38 anonim ***** válasza:
54%

Nekem az achillesem "robbant szét" sport közben.

Most akkor a tiéd is szét fog?

2022. okt. 5. 21:01
 19/38 anonim ***** válasza:
54%
17: tutifix! :)
2022. okt. 5. 21:06
 20/38 A kérdező kommentje:

Alapból járnom kell kardiológushoz szívbillentyű-elégtelenség miatt és tavasszal voltam. A szívhalálok kardiológiai felülvizsgálatok ellenére történnek.

A verseny meg fontos lenne számomra...

2022. okt. 5. 21:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!