Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Pattanások ellen mit tudok tenni?

Pattanások ellen mit tudok tenni?

Figyelt kérdés

19 éves fiú vagyok, 14 éves korom óta pattanásos vagyok. Nagyon zavar, és csökkenti az önbizalmam. Naponta többször mosakszok, próbálok oda figyelni a táplálkozásomra, tudtommal nem vagyok allergiás semmire. Egy időben még roaccutan-t is szedtem.

A régebbi pattanások után heges maradt az arcom, amit utálok.

Mit lehetne csinálni? Mit csinálok rosszul? Esetleg létezik valami ,,férfi smink" amitől kevésbé látszik?

Eléggé kétségbe vagyok esve emiatt.

2022. aug. 24. 09:51
 1/3 anonim ***** válasza:
Akneroxid elég jó tud rájuk lenni. Csak vigyázz, mert nagyon szárít.
2022. aug. 24. 10:02
 2/3 anonim ***** válasza:

Esetleg a Bioderma Sébium termékeit próbáld ki, 18 éves húgomnak nagyon szépen rendbe tette a bőrét.

Illetve nekem a Neutrogena termékek is sokat segítenek, viszont ha szeretnél biztosra menni, akkor egy étel intolerancia vizsgálatot (108-asat, ne a 46-osat) is csináltatnék a helyedben.

Személy szerint soha nem voltam nagyon pattanásos, de most 22 évesen egyre több lett, majd csináltattam intolerancia tesztet, ahol kijött, hogy elég magas szinten intoleráns vagyok a tejfehérjére, búzára és a csirkére, így ezeket ahogy elimináltam az étrendemből, melynek köszönhetően látható változás ment végbe egy 6 hónap után.

+Természetesen egy bőrgyógyászt sem árt meglátogatni, a hegesedéssel talán ő jobban tud segíteni.

2022. aug. 24. 10:11
 3/3 anonim ***** válasza:
43%
Az arcot nem kell erősen mosni, többnyire a vizes leöblítés is elég. Törölni nem szabad, mert szétkenődnek a baktériumok, a maradék vizet papirtörlővel lehet leitatni. Szaliciles arcvíz többnyire segít. Nem árt néha elmenni kozmetikushoz egy férfinek sem.
2022. aug. 24. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!