Hogy tudnék tipikusan olyan fiatal lenni aki "leszarom stílusú" ? Aki nem veszi véresen komolyan a dolgokat, lazara vesz minden olyant ami nem életbevágó, nem érdekli más véleménye, megfelelés stb
Azok a könyvek annyit érnek, amennyit elsajátítasz belőlük.
Ha egy egészséges személyiségről van szó, akkor a nyugalom főleg abból fakad, hogy bízol magadban, hogy fogsz tudni reagálni, bármi is történik. Ehhez az kell, hogy fejben mindig ott legyél, ahol kell: a lehető legkevesebbet a múltban keseregni vagy a jövőért aggódni, vagyis leginkább a jelenben maradni.
És tudni kell, hogy a külső dolgokra egyszerűen nincs befolyásom, ezért kell magamra koncentrálni.
Nem lesz*rni kell a dolgokat, hanem csak súlyuknak megfelelően kezelni. Azért vannak dolgok, amiért oda kell tennie magát az embernek, hogy sikerüljön. Ismertem olyat, aki született "take it easy" életmódot folytatnak, és néha hiányzott belőlük az, hogy hosszútávú tervek mellett el tudjanak köteleződni (pl. egy szak kijárása).
Egyébként nálam lényeges volt azt felismernek, hogy szinte minden lelki fájdalom abból fakad, hogy azzal foglalkoztam, mások mit gondolnak rólam. Ez leginkább annak tudatosításával kezelhető, hogy az, ki vagyok, igazából független attól, ki mit gondol rólam: pont ugyanolyan hülye voltam azelőtt is, hogy valaki lehülyézett volna. Így felesleges megfelelnem más elvárásának, győzködnöm a másikat, sértésre reagálni.
De azért megemlíteném, hogy Dale Carnegie könyvei szerintem jók, bár nemmindenkinek jönnek be.
1-es Ez leginkább annak tudatosításával kezelhető, hogy ki vagyok itt kicsit konkrétabban mit fogalmazzak meg?
2-es ez nekem is eszembe jutott, maximum valakin nem látszik hogy streszel, vagy pedig lehet azon amitől én meg pont nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!