Az életbevágóan fontos műtétek miért kerülnek ilyen sok pénzbe, ha az orvosok nem a pénzért, hanem a hivatásért végzik munkájukat?
Milyen műtétek kerülnek pénzbe?
Egyébként
a) nekem orvosként még egyszer se adtak a boltban kenyeret a hivatástudatomért
b) minden műtét sok pénzbe kerül, csak van, amit finanszíroz az OEP (nagyjából), és van, amit nem. Egyeztess velük, ha problémád van.
láttad már a közalkalmazotti bértáblát kérdező? szerintem, nem pénzért dolgoznak...
amúgy semmilyen életmentő műtét nem kerül külön pénzedbe, csak a tb járulékodba
Egyrészt ezt a hivatás baromságot felejtsétek el! Ez egy nyálas idiótaság, én pénzért dolgozom, mindenki pénzért dolgozik, az más kérdés, hogy sokaknak a munkája a hobbija az orvosok közül. A magyar emberek már régen eljátszották az orvosok bizalmát és becsületét, nem érdemlik meg,ezt a hivatás mentalitást, mert SOHA nem álltak ki értünk. SOHA!
Továbbá minden pénzbe kerül, a műtő világítása, klimatizálása, takarítása a gépek javítása, az újrahasznosítható eszközök, drapériák, izolálások sterilizálása, ez mind pénz.
Aztán a gyógyszerek sincsenek ingyen, és sokat használunk, véralvadást befolyásoló szerek, nyugtatók, relaxánsok, fájdalomcsillapítók, altatók, altatógázok és gőzök, oxigén, infúziók, ez mind pénz. Aztán ott vannak azok a dolgok, amiket belerakunk a betegbe, fonalak, protézisek, lemezek, csavarok, implantátumok, stentek, min-mind pénz.
Végül pedig ott a személyzet fizetése, egy műtőben dolgozik minimum egy sebész, de inkább kettő, minimum egy műtősnő, minimum egy műtőssegéd, és minimum egy anesztes orvos és egy aneszt asszisztens. És még ott van a rengeteg kisegítő személyzet a sterilizáló munkatársaitól a diszpécseren át a takarító néniig. Őket ki kell fizetni.
Egyébként pedig az életmentő műtétek ingyenesek. Az más kérdés, hogy az átlag beteg szereti a legzsugoribb kommunizmuson hízott kontár kezébe adni az életét csak azért, mert az összebratyizott magának X év alatt egy professzori, vagy főorvosi címet. Aztán csodálkozik, hogy vagyonokat kér a kedves operatőr a műtétért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!