Ácsok, tetőfedők, akik azbesztes palát bontottak el, mekkora esélye van hogy megbetegednek?
Hát védő felszerelés nélkül hozzá se nyúlnék.
USA -ban majdnem hermetikusan le kell csomagolni a házat és spéci bontó brigádot hívni ha azbeszt van. Ők is full beöltözve csinálják. Nem játék...
Régebben nem, mert nem tudták, vagy nem tették közzé, hogy veszélyes.
De manapság már vannak előírások.
Annyira tartják be, mint más előírásokat. Biztosan vannak gázos vállalkozók, akik semmilyen védőfelszerelést nem akarnak biztosítani. De nem ehhez, hanem semmihez sem.
Egy 18 évest ismertem,aki külföldön dolgozott feketén,előírás,védőcucc nuku.
Leukémia. Hogy attól-e, sosem tudjuk meg,de jót biztos nem tett neki.
fater azbeszt miatt halt meg.
Mondjuk nem Ács meg tető fedő volt, hanem olyan gyárban dolgozott ahol ezt benyalta. Minden kollégája így végezte. Mellhártya daganat, műthetetlen is. Hullotak mint a legyek.
Egy kollégája volt aki túlélt mindenkit majd utolsónak halt meg.
Azbeszt nem játék.
Mik az előírások nem tudom... Védőfelszerelés nélkül még a környéken sem szabad tartózkodni.
Eleinte gondolták lerombolják aztán elszállítják, nem tudom akartak -e valamit csinálni a helyén.
Lerombolásig jutottak. Elsőnek locsolták vízzel hogy ne proljon nagyon. Aztán elvittek néhány teherautónyi holmit, és úgy hagyták. Azóta ott van. Rombolás után a környéken néhány évvel megnőtt a tüdőrákosak száma.
Olyan mint egy Jurassic park. Helyi Svéd Cserediákok nem foglalkoznak vele. Aztán feltűnt egyeseknek hogy a körükben nagyobb a tüdődaganatosak aránya mint a környékben lakók között.
Bár ahogy az anno ott dolgozók kihaltak kb, nincs is porondon a téma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!