Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Melyik a jobb az energiaital...

Melyik a jobb az energiaital vagy a kávé?

Figyelt kérdés

Üdv!

Én már közel 1 éve (szeptemberben lesz 1 éve) hogy energiaitalt iszok! Minden nap kb 1 dobozzal! Amikor szeptemberben megkezdtem a Hellel és a Pitbullal jól éreztem magam, de körülbelül novemberben bejött a falunkba egy flakonos energiaital pontosabban 2 új! A Pitbull és a Turbo! Ezek 500 mlsek voltak! A barátommal ittuk minden nap egy ilyen fél litereset iskola után! Nem tapasztaltam semmit! Mintha egy fél liter vizet ittam volna! Volt hogy nem ittam egy-két nap mert nem jött a haverom és nélküle nem akartam xd vagy hogy nem érkezett meg az újabb szállítmány energiaital (mindig keveset hoztak belőle mert csak mi ketten vettük)! Amikor nem ittam kb 3 napig szörnyen fájt a fejem, fáradtabb voltam! Márciustól csak havi 1-2szer iszok ilyen fél litereset csak is 250 ML! Nem tapasztalok semmit sem! Azt mondják káros! Szerintetek melyik a károsabb a kávé vagy az energiaital? Melyiknek milyen mellékhatása van, melyik az egészségesebb, melyiket érdemesebb fogyasztani? És te melyiket fogyasztod?

2022. aug. 5. 12:00
 1/4 anonim ***** válasza:
82%
Az energiaital sokkal rosszabb, mint a kávé! A kávé természetes, növényi alapanyag. Mérsékelt fogyasztása még jótékony hatású is lehet. Az energiaital tele van mesterséges adalékanyaggal és rengeteg cukorral. Koffein is sokkal több van benne. El kéne felejteni.
2022. aug. 5. 12:09
 2/4 Ypszilon1980 ***** válasza:
91%
Hát a májnak nem tesz jót a sok energiaital, azt a sok cukrot is le kellene csökkenteni, ami benne van. Kávé jobb, csak az folyadékból kevesebb.
2022. aug. 5. 14:32
 3/4 anonim ***** válasza:
8%

1-es miféle mesterséges adalekanyagokra gondolsz, mesélj már! A vitaminokra? A szénsavra? A citromsavra? Egy kóla artalmasabb ezeknel.

Igazából nagy különbség nincs élettanilag, nyilván a sok cukros szénsavas energiaital nem épp fitnessz üdítő. De ha napi egy - két kis dobozzal megiszol semmivel nem rosszabb, mint két erős kávé, kivéve, ha szívbeteg vagy.

2022. aug. 5. 20:20
 4/4 anonim ***** válasza:
Én a főzött kávét mondanám, napi max 1-2 csészéig. Ez felett már a kávé sem túl egészséges.
2022. aug. 21. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!